Moda i ljepota
54

Direkcija za Miss BiH: Isidora nije znala da će biti nova misica, a priče uvijek postoje

Piše: E.S.H.
Isidora Borovčanin (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Isidora Borovčanin (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Isidora Borovčanin sa Pala je nova Miss Bosne i Hercegovine. Da li je Izbor i organizacija ove manifestacije na nivou i da li možda zaslužuje veću pažnju i mnogo više detalja u organizacionom smislu, bila je tema na društvenim mrežama. Mnogi su uvjereni i da je naša misica već odavno znala da će baš ona ponijeti titulu najljepše.

Dva sata prije proglašenja Miss BiH, novinarka Arijana Saračević-Helać je na svom Facebook profilu napisala da se pobjednica ovog takmičenja već zna.

No, iz Direkcije Miss BiH za Miss svijeta negiraju ovakve navode. Glasnogovornik Direkcije Ramiz Šadić nam je rekao da je njihov cilj da djevojka koja će predstavljati BiH bude kompletna osoba, a da priče uvijek postoje i da im se "ne može stati u kraj".

"Ko god je gledao pripreme i učestvovao u pripremama, mogao je vidjeti koje se djevojke odvajaju i koje imaju određene kvalitete. Gledamo odakle potiče djevojka, ko su njeni roditelji, da li je bila učenica generacije, koliko jezika govori i slično. Želimo da pošaljemo kompletnu djevojku na Izbor za miss", rekao je Šadić za Klix.ba.

Pitali smo ga i za konkretan komentar na navode novinarke Saračević-Helać.

"Vjerovatno su mnogi primijetili da Isidora Borovčanin 'odskače' od ostalih djevojaka. Priče postoje, a djevojka je najbolja. Možda su drugi to vidjeli i priče su počele. Ako mi izaberemo kompletnu djevojku to je naš uspjeh, ako ne, to je naš minus", kazao je Ramiz Šadić iz Direkcija Miss BiH za Miss Svijeta.

U Direkciji smatraju da je organizacija iz godine u godinu sve bolja, i da se svake godine prijavljuju sve kvalitetnije djevojke.

"Pobjednica je jedna veoma inteligentna i kompletna osoba, posjeduje sve što treba i mislim da je žiri odabrao pravu djevojku", kazao je naš sagovornik.

Uvid u stanje televotinga i ukupnog broja glasova koje su kandidatkinje za miss dobile od gledalaca nismo mogli dobiti, a Šadić nam je rekao da će to biti poznato tokom dana.