Magazin Vogue
0

Claudia Schiffer u drugom stanju pozirala naga

SRNA
Njemačka manekenka Claudia Schiffer , koja je u drugom stanju, pozirala je naga za junsko izdanje njemačkog lista Vogue.
Fotografija njemačke manekenke koju je snimio Karl Lagerfeld podsjeća na snimak Annie Leibovitz, koji je 1991. godine izazvao skandal pošto je za avgustovsko izdanje američkog Vougea snimila Demi Moore u sedmom mjesecu trudnoće.
"Bilo nam je važno da pokažemo na koje sve načine ženstvenost može da bude lijepa i da je pozitivnu sliku svog tijela 'moguće imati u svim okolnostima'", objasnila je 39-godišnja manekenka. 

Novi broj časopisa  Vogue koji će biti u prodaji od sutra u potpunosti je  posvećen Claudiji Schiffer, koja bi uskoro trebala da rodi svoje treće djete.

Claudia Schiffer je već osam godina udata za Britanca Matthewa Vaughna sa kojim ima šestogodišnjeg sina Caspera i petogodišnju kćerku Clementinu. Porodica živi u Engleskoj.

Karijera njemačke manekenke i modela krenula je 1987. godine pojavljivanjem na naslovnoj strani magazina Elle, poslije čega je počela da se pojavljuje u magazinima širom sveta.

Klaudija će 25. avgusta proslaviti 40. rođendan.