Objavljena lista top 100
366

Američka manekenka dobila titulu najljepšeg lica na svijetu za 2022. godinu

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Titulu najljepšeg lica svijeta za 2022. godinu zaradila je američka manekenka Jasmine Tookes, poznata po svom angažmanu za Victoria's Secret.

Platforma TC Candler i komisija nezavisnih kritičara od 1990. godine sastavljaju listu 100 najboljih lica godine, a najljepše za proteklu godinu proglašeno je ono bivše anđelice brenda Victoria's Secret Jasmine Tookes.

Ova 31-godišnja Amerikanka - koja je nedavno objavila da je trudna - borila se protiv konkurencije nekih od najprepoznatljivijih lica u Hollywoodu kako bi osvojila prvo mjesto.

Malo je vjerovatno da ćete prepoznati svih 100 najboljih, međutim, tu su neka prilično poznata imena. Na 12. mjestu je bivša glumica i Miss Izraela Gal Gadot, koja se na listi našla po 12. put.

Ana de Armas - koja je nedavno glumila Marilyn Monroe u filmu "Blonde" - bila je rangirana na 27. mjestu u svojoj devetoj godini na listi.

Pjevačica Dua Lipa se prvi put pojavila na spisku i to na 56. mjestu, dok je zvijezda serije "Euphoria" Sydney Sweeney također novo lice i to na 60. mjestu.

Zvijezda "Igre prijestolja" Emilia Clarke zauzela je 83. poziciju u svojoj 12. godini na listi, a Ariana Grande se našla na 85. mjestu u svojoj sedmoj godini na listi.

Zanimljivo je da se na listi našla i hrvatska nogometašica Ana Marija Marković te je zauzela 94. poziciju.

Navedeno je da se lista bira na osnovu 160.000 lica osoba iz 50 zemalja svijeta te da se ne radi samo o najzgodnijim ili najpoznatijim ličnostima iz svijeta showbiza.

Vezani članci