lifestyle
88

Majka objavila necenzurisane fotografije poroda u kući

Klix.ba
Od trenutka kada su joj počele kontrakcije Ruth Iorio je počela postavljati svoje misli, osjećanja i fotografije na Facebook i Twitter. Uprkos bolu i uzbuđenju, odlučila je da kućni porod podijeli sa prijateljima, porodicom i strancima.

Njen cilj je bio da pokaže "unikatno iskustvo, bilo ono atraktivno ili ne i biti iskrena o tome". Rezultat svega je bila sirova, intimna, zadivljujuća priča o početku života, rekla je za Huffington Post.

"Kontrakcije su počele oko 20:15. Duge su 30 sekundi, svake 2,5 minute. Očistila sam kuću i sada ću se okupati. Tvitat ću o svemu @fowlerruth i pokušat ću staviti link na Twitter i Facebook", napisala je Ruth na početku priče.

"Pomaže kada se krećem okolo. Ne mogu zamisliti da sam zaglavljena u krevetu s aparatima. To bi bilo bezveze. Tvitanje pomaže jer odvlači pažnju", dodala je.

Ruth je potom opisivala bol, uzbuđenje, nemogućnost spavanja i hvalila svoju babicu, Postavljala je fotografije dok vježba na lopti za pilates, kupa se u kadi, spava, a potom kako se grči na krevetu. Fotografije je objavljivao i njen suprug Jared.

Iorio je rodila sina Nye kući. Ubrzo nakon toga je prebačena u bolnicu jer joj se posteljica nije uspjela odvojiti. U bolnici su joj je uklonili, dobila je tablete protiv bolova i dozu krvi. Pošto je izgubila mnogo krvi i imala temperaturu, dali su joj antibiotike i ostavili na posmatranju dva dana.

Tada je postavljala fotografije iz bolnice na kojim se vide ona i beba. Porođaj je trajao 12 sati.

"Nye je bio okrenut guzom. Izludila sam od bola kada je izlazilo rame. Potom nije mogla izaći posteljica. Izgubila sam dosta krvi i tada su me prebacili u bolnicu. Osjećam se užasno ali se oporavljam u UCLA Santa Monica. Sutra se s bebom vraćam kući. Ovo je bilo ludo iskustvo", napisala je.

Kada se vratila kući pisala je o tome koliko se divi bebi i kako joj nije jasno da su ona i suprug uspjeli napraviti ovako lijepo biće.

"Okružen je ljubavlju, ali osjećam tugu što ga moram dovesti u ovaj svijet. Jedino što možemo je da mu pružimo ljubav i okružimo ga dobrim ljudima, i jakom zajednicom koja će mu dati snagu, saosjećanje i humanost koje nedostaje u modernom zapadnom svijetu. To bi trebalo biti lako?!", napisala je.

Ruth Iorio je književnica iz Los Angelesa i piše blogove za Huffington Post.