lifestyle
0

Mađioničar i iluzionista David Copperfield 1. oktobra nastupa u Sarajevu

Nezavisne/Sa-X
Najpoznatiji svjetski iluzionista i mađioničar David Copperfield 1. oktobra u sarajevskoj dvorani "Zetra" izvest će svoj novi šou program "Intimna večera velike iluzije", kazao je jučer Elvir Čelebičić, direktor kompanije "E-lab" i partner producentske kuće "Rock and More" iz Beča.

David Copperfield je svjetsku slavu stekao kada je okružen gledateljima uspio da avion i Kip slobode u New Yorku učini nevidljivim. Slično oduševljenje izazvao je prilikom prikazivanja osme specijalne emisije kada je uz hiljade prisutnih gledalaca prošao kroz Kineski zid.

"Radi velikog interesa publike ovaj iluzionista imaće dva nastupa u Sarajevu, 1. oktobra u 16 i 21 sat. Obezbijedili smo najmoderniji način prodaje ulaznica za 5.750 mjesta u dvorani 'Zetra'. Ulaznice su urađene s višestrukom zaštitom, s vodenim žigom, UV zaštitom, barkodom i numeracijom. Uklonjena je svaka mogućnost izrade falsifikata. Ulaznice će se moći kupiti po cijenama od 80, 60, 40 i 30 KM", kazao je Čelebičić.

Objašnjava da prodaja ulaznica za oba nastupa počinje u ponedjeljak, 22. avgusta, te da će trajati do 1. oktobra.

"Svi zainteresovani za šou Davida Copperfielda karte mogu kupiti u Sarajevu u Poslovnom centru UNITC, 'Centrotransu', knjižari 'Buybook', kafeu 'Karabit', galeriji 'Miljenko Smoje', pabu 'Korner', te na štandovima u ulicama Ferhadija, Titova i plato 'Skenderija'. Prodajna mjesta za Mostar su u knjižari 'Buybook', 'Autoprevozu Mostar', 'Almira Travelu', kafe-baru 'Mojo' i klubu 'Iguana'", objasnio je Čelebičić.

Prodajna mjesta u Banjoj Luci su multipleks "Kozara" i agencija "Kompas", dok se u Tuzli karte mogu nabaviti u Kino-Artu i Trans turist agenciji.

"Karte se mogu kupiti i u Zenici u Poslovnici 'Centrotransa' i kafeu 'Avanti'. U Travniku se ulaznice prodaju u 'Sam Tursu', u Bihaću u 'Miks komercu' - autobuska stanica, zatim u Tešnju i Kiseljaku u Poslovnici 'Centrotransa' na autobuskoj stanici", istakao je Čelebičić.

"E-lab" i "Rock and More" nastavljaju s prodajom ulaznica putem telefona ili elektronskom poštom.

"Svi zainteresirani mogu putem dežurnog telefona 061/430-435 ili emejla mogu kupiti više od četiri ulaznice koje će na kućnu adresu biti dostavljene u roku od 48 sati. Kupovina putem telefona ili elektronske pošte trajat će do 29. septembra. Spremljeni su i porodični paketi koji su obezbijeđeni samo za poslijepodnevni nastup Davida Copperfield. Četiri ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 132 i 100 KM. Broj ulaznica za porodične pakete je ograničen na 2.000", objasnio je Čelebičić.