Snimka se širi internetom
65

Turisti isprovocirali morske lavove, životinje ih rastjerale s plaže

D. J.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Na jednoj kalifornijskoj plaži u blizini San Diega isprovocirani morski lavovi napali su kupače koji su se razbježali kako bi izbjegli napad ovih, inače miroljubivih životinja.

Charlianne Yeyna, koja je sve zabilježila kamerom, izjavila je za NBC San Diego da je do "napada" morskih lavova na kupače došlo nakon što im se jedna od kupačica približila te ih pokušala fotografirati izbliza. To je uzrujalo životinje, koje su nakon toga počele krenule na turiste.

"Nadam se da će ovaj video budućim posjetiteljima biti poučno iskustvo", rekla je te dodala da vjeruje kako će ovaj video podići svijest o tome koliko morski lavovi mogu biti opasni.

Morski lavovi nisu nikakva novost kad je riječ o Kalifornijskom zaljevu. Čak su i duž plaže postavljeni znakovi koji upozoravaju posjetitelje da tuljanima i morskim lavovima ostave prostora te da ih ne uznemiravaju.

Dva morska lava koja su počela trčati za turistima, na sreću, nisu nikoga ozlijedila, ali je snimka vrlo brzo postala viralna na internetu.

Inače, ove inteligentne životinje lako usvajaju različite vještine. Čak ih i američka mornarica upotrebljava u vojne svrhe. Od svih sisavaca, jedino njihovo mlijeko ne sadrži laktozu. Sposobni su roniti do dubine od 74 metra, a zabilježeno je da mogu držati dah i do 12 minuta. Plivanjem mogu doseći brzinu od oko 40 km/h.