Važna životna lekcija
6

Otkrijte koji su najbolji kućni ljubimci za vaše dijete

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Posjedovanje kućnog ljubimca može biti korisno iskustvo za dijete, a dobro odabrani kućni ljubimac može donijeti godine radosti. To može biti idealna prilika za djecu da nauče važne životne lekcije dok brinu o živom biću. Kućni ljubimci će naučiti djecu odgovornosti.

Ribice mogu biti savršen kućni ljubimac za vaše dijete. Ribice kupite u specijaliziranoj trgovini kako bi vam uposleni mogli objasniti u kakvom akvarijumu trebate držati svoje ribice, na kojoj temperaturu i koliko često ih trebate hraniti.

Ruske kornjače, biljojedi mogu živjeti više od 50 godina. No treba imati na umu da Američka pedijatarska akademija upozorava da kornjače mogu lako prenijeti salmonelu. S toga prije nego kupite kornjaču morate istražiti koji su to uslovi za njegu svog ljubimca.

Ptice mogu biti izvrsni kućni ljubimci. Iako je posjedovanje ptice zahtjevnije od brige o kornjači ili ribi. Neke su ptice vrlo inteligentne i društvene. No sve ptice zahtijevaju svakodnevnu pažnju.

Glodari poput hrčaka i zamoraca lako je čuvati. Većina može živjeti na relativno malom prostoru, a njega je prilično jednostavna. Pazite da glodar ne ujede vaše dijete jer obično se jako boje kada tek dođu vaš dom, posebno hrčci.

Mačke su omiljeni kućni ljubimci. Ko može odoljeti svim ludorijama mačaka, Mačke trebaju nešto manje brige i pažnje od pasa. Mačke zahtjevaju i redovne veterinarske preglede i imunizaciju.

Psi su vjerovatno najklasičniji izbor kućnog ljubimca. No neki psi mogu biti neprikladni za djecu. Prije nego psa dovedete doma pazite da je vaš pas dobro socijaliziran i da je dobar s djecom.