Je li opis adekvatan?
40

U videu opisao kako izgledaju zabavljanje i ljubavne veze u BiH: Macho muškarci i jake žene

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Youtuberica Marina vlasnica je stranice "Dating Beyond Borders" gdje u videima nastoji predstaviti kako izgleda "dejtanje" odnosno spojevi i ljubavni život u određenoj zemlji svijeta pričajući sa stanovnicima različitih zemalja.

Tako je u nedavno objavljenom videu na njenoj stranici razgovarala s Mirzom iz BiH koji joj je pokušao objasniti kako to izgleda ovdje, ali i kakve su žene.

"Možeš li objasniti kako izgleda izlaziti sa ženom iz BiH?", upitala ga je Marina na šta je kazao: "Vrlo jake ličnosti, većinu vremena one su 'gazde kuće' tako da trebaš znati kako se nositi s tim".

"Muškarci također imaju vrlo jake ličnosti", dodao je.

@datingbeyondborders They are bosses. #bosnia #bosniaandherzegovina #balkantiktok #balkan #dating #streetinterview #interview #relationship ♬ Balkan Bass - Gistro Bancho

Marina je zatražila da joj pojasni da li to znači da žene u BiH vole "macho" muškarce, na šta je kazao: "Zavisi od generacije. Ponekad da, ženama se sviđaju 'macho' tipovi, glasni bosanski i srbijanski muškarci".

Naveo je da je on sušta suprotnost toga, a potom pojasnio kako izgleda "dejting" scena u BiH.

"BiH je i dalje na neki način konzervativna, tradicionalna, okrenuta porodici. Veze za jednu noć su jedno veliko 'ne', ako počnemo izlaziti to je ozbiljno", kazao je.

Video je izazvao brojne komentare, a mnogi su se složili s njegovim prezentovanjem "dejtanja" u BiH navodeći da je sve opisao onako kako jeste.