Zagrijte se
172

Predigra je najvažniji dio dobrog seksa, donosimo savjete kako je započeti

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Predigra je veoma bitan dio dobrog seksa, ovo će vam reći svaka žena, no muškarci baš i nisu oduševljeni i često je smatraju dosadnom obavezom. Zanemarivanje predigre prije odnosa samo će dovesti do frustracija, a vrlo je moguće da žene upravo zbog toga neće doživjeti orgazam.

Ako imate poteškoća kako započeti predigru, stranica Men's Health otkriva vam neke od trikova kojim ćete ženu dovesti do ludila.

Masaža

Kada se zagrijavate za glavni događaj, počnite joj masirati noge od bedara pa sve do gležnjeva. Zatim se usredotočite na stopala, masirajte ih od peta do prstiju. Bonus bodovi su ako završite masažu sisanjem prstiju.

Pitajte je šta je uzbuđuje

Kada ste u nedoumici, jednostavno je pitajte šta voli tokom seksa.

"Većina žena cijeni muškarce koji ih žele zadovoljiti. Ako žena primijeti da se trudite kako bi bila zadovoljena sigurno će vam uzvratiti uslugu", kazala je profesorica psihijatrije na Univerzitetu Cornell Barbara Bartlik.

Usredotočite se na kvalitet

Poboljšajte kvalitet predigre i nikada vas više neće gnjaviti zbog njene dužine. "Nemojte to raditi samo kako biste zadovoljili formu, ona će to primijetiti i trebat će joj više vremena da se uzbudi", rekao je seksualni terapeut Michael Perry.

Drugim riječima, radite što želite i uživajte dok to radite.

Na početku se opustite

Da, klitoris je mjesto na koje trebate usmjeriti vašu pažnju. Ipak, mnogi muškarci u tome griješe.

"Direktna stimulacija klitorisa zapravo može biti bolna", rekla je autorica knjige 'The Good Vibrations Guide to the G-spot'. Dodala je i kako podražaji klitorisa ne smiju biti uporni i stalni.

Proširite svoj repertoar

Postoji mnogo načina da proširite svoj repertoar u oralnom seksu i uvijek biste trebali tražiti nove poteze i kombinirati stvari. Za početak, pokušavajute leći okomito i milovati njen klitoris jezikom horizontalnim pokretima.

Istražite njeno tijelo

U toku seksa se nemojte usredotočiti samo na njene genitalije. Tijelo je puno erogenih zona poput vrata, bedara i grudi.

"Genitalije su fascinantne i zabavne, ali pokušajte provesti neko vrijeme fokusirajući se na cijelo tijelo vaše partnerice, umjesto da idete ravno na njeno međunožje", savjetuje Cassie Fuller i dodaje kako trebate pokušati milovati, ljubiti ili grickati druge erogene zone, kao što su vrat, leđa, uši ili stomak.

Ne pričajte previše

Budite oprezni šta govorite kada ženu pokušavate uzbuditi.

"Čudne, klišeizirane fraze mogu uzrokovati da raspoloženje brzo splasne", rekla je April Masini.

Govorite joj jednostavne stvari. Odaberite dio tijela koji vam je najdraži i recite joj koliko je seksi ili opišite fantaziju koju imate o njoj.

Poljupci su bitni

Najveće erotsko zadovoljstvo za ženu dolazi od dugog romantičnog poljupca i to je najbrži način da se vratite u igru ako ona gubi interes.

Pohvalite je

Kada ona napravi korak i inicira seks, zadovoljite je tako da pokažete kako cijenite to što je izvela jer žene nisu uvijek sigurne u sebe kada naprave prvi korak.