Šta vi preferirate?
58

Britanski magazin objavio listu najpopularnijih seksualnih fetiša

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanski magazin Metro objavio je listu najpopularnijih seksualnih fetiša koristeći podatke sa stranice Joy Loves Dolls i Google trendove.

Na prvom mjestu je sadizam/mazohizam, odnosno S&M. Sadizmom se zadovoljstvo postiže nanošenjem boli drugoj osobi (npr. bičevanjem ili ponižavanjem). Riječ je nastala po markizu de Sadeu, francuskom romanopiscu. Mazohizam rezultira sklonosti osjećanja zadovoljstva prilikom izloženosti fizičkoj boli ili poniženju.

Poniženje je drugo na listi. Ono ne mora uvijek uključivati bol ili nasilje, može biti i verbalno. Zatim slijedi CBT, koji uključuje stezanje penisa i korištenje genitalnog pirsinga, igre voskom, mučenje škakiljanjem, klečanje, udaranje...

Vjerovali ili ne, mumificiranje također spada u popularne seksualne fetiše. Na listi je i svingeraj, tj. uživanje u gledanju kako partner/partnerica ima seks s drugom osobom.

Tu je i klaustrofilija, fetiš prema malim prostorima. Osobu seksualno uzbuđuju mali prostori i preferira seks na skučenim mjestima. Zatim slijedi vikarfilija, seksualno uzbuđenje izazvano tuđim seksualnim iskustvom.

Jedan od najpoznatijih seksualnih fetiša je i igranje uloga (roleplaying), koje uključuje glumljenje fantazija ili uloga koje sudionici smatraju seksi.

Mnogi uživaju kada ih partner/partnerica udara tokom seksa. Na listi se našla i dobra igra, tj. kada se partneri pretvaraju da su druge dobi nego što jesu.