Support Your Sisters
54

Lindex i Udruženje Renesansa u borbi protiv raka dojke

Mjesec oktobar se obilježava kao međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Brojnim aktivnostima u ovom mjesecu se podiže svijest u javnosti, ali i skreće pažnja o značaju podrške ženama oboljelim od raka dojke.

Kompanija Lindex, svojom kampanjom "Support Your Sisters" želi istaknuti važnost redovitog pregleda dojki i pružati podršku istraživanju raka dojke. U Lindex-u navode da je njihov viši cilj osnažiti i inspirisati žene, ali i podržati istraživanja čiji napredak umnogome zavisi od donacija koje se prikupljaju sličnim kampanjama. Tokom mjeseca oktobra kompanija Lindex će donirati 10% prihoda od ukupne prodaje grudnjaka za istraživanje raka dojke.

Kroz snažne fotografije predstavljeni su portreti žena koje su, zahvaljujući modernim istraživanjima, preživjele dijagnozu raka dojke. Poruka Lindex-ove kampanje "Support Your Sisters" govori o tome koliko je važno podržati i doprinijeti istraživanju raka dojke koje neće prestati sve dok svaka žena iz te borbe ne izađe kao pobjednica.

"Ženama u kampanji je trebalo mnogo hrabrosti da stanu ispred kamere i pokažu svoje ožiljke i tijela nakon liječenja raka. Dirnuti smo njihovim jedinstvenim pričama i zahvalni što nam pomažu da dopremo do naših kupaca i istaknemo koliko je važno redovno pregledati svoje grudi", kaže Linda Olsson, direktorica globalnog marketinga u Lindexu.

Priče ovih žena heroina možete pogledati i na lindex.ba.

Lindex u Bosni i Hercegovini već dvanaest godina podržava borbu protiv raka dojke, a ove godine u sklopu kampanje "Support Your Sisters", 10% prihoda od ukupne prodaje grudnjaka će donirati Udruženju Renesansa čiji su članovi žene oboljele i liječene od raka dojke.

"Izuzetno mi je drago što Lindex kao jedan renomiran i respektabilan brend, pored kvalitete, u sebi nosi i tu notu društvene odgovornosti. Udruženje "Renesansa" godinama pruža pomoć drugima, te ovom saradnjom ćemo postići da naš rad održimo na onom nivou i kvaliteti koje želimo pružiti našim članicama, ženama koje su izgubile mnogo toga u životu i potrebno im je vratiti samopouzdanje i volju za život. Pored finansijske pomoći koju će Lindex pružiti Udruženju "Renesansa" u narednom periodu, koja nam je neophodna za naš rad, za nas još veći značaj ima činjenica da neko misli na nas, oboljele žene, da nismo zaboravljene od društva, zato smo neizmjerno zahvalne Lindex-u jer nam je vratio vjeru u dobro u ljudima", izjavila je Enida Glušac, predsjednica udruženja.

Posjetite stranicu lindex.ba i pronađite vodič za samopregled kojim Lindex dodatno doprinosi širenju znanja o važnosti redovnog pregleda dojki.