Dom na točkovima
183

Zavirite u unutrašnjost jedne od najmodernijih luksuznih prikolica ikada napravljenih

N. O.
Foto: Living Vehicle
Foto: Living Vehicle
Kako piše Architectural Digest, najluksuznija prikolica do sada napravljena mora biti novi 2022 Pro-EV kalifornijskog brenda Living Vehicle, koja nudi kompaktan mobilni život bez žrtvovanja luksuznih detalja poput kuhinje kuhara, tuša u stilu spa centra, pa čak i sušilice i mašine za veš.

Bračni par Joanna i Matthew Hofmann pokrenuli su brend Living Vehicle 2017. godine za koji se godišnje proizvodi samo 25 prilagođenih modela.

"Ljudi postaju sve oprezniji u pogledu komercijalnih avio putovanja i odmora u područjima s gustim saobraćajem koja zahtijevaju boravak u hotelima", rekla je Joanna, koja nadgleda prodaju i marketing, za Architectural Digest.

"Mobilni život nudi jedinstvenu i savršenu alternativu tradicionalnim putovanjima - bit je u tome da budete na otvorenom", dodala je.

Matt, licencirani arhitekta, je dizajnirao izgled prikolice, koji sadrži okvir od eloksiranog aluminija koji je daleko izdržljiviji od onog kod većine kampera i gracioznije stari, bez usitnjavanja ili ljuštenja.

Model prikolice 2022 dodatno kombinuje interijer sa eksterijerom uz pomoć krovnih prozora i kliznim staklenim vratima od 2,5 metra. Automatska padajuća terasa sa ogradom dostupna je pritiskom na dugme za zabavu, jogu ili samo opuštanje.

Oko 21 kvadratni metar unutrašnjeg prostora nudi svu udobnost doma, uključujući glavnu spavaću sobu sa sklopivim francuskim ležajem koji se lako može pretvoriti u kućnu kancelariju ili prostor za zabavu sa opcionalnim kućnim konom i Sonos sistemom zvuka.

Kupatilo sadrži prostrani tuš sa završnim oblogama od oraha (s nadogradnjama uključujući električni toalet sa bideom), dok kuhinja ima frižider na solarni pogon, sklopivo ostrvo za kuhanje i šporet sa tri plamenika u evropskom stilu.

"Sve što biste očekivali u luksuznom stanu u New Yorku možete pronaći u Living Vehicle", rekao je Matthew za Wallpaper.

Model 2022 LV čak uzima u obzir i vašeg četveronožnog saputnika, sa namjenskim prostorom za hranu za kućne ljubimce, podovima otpornim na ogrebotine i zatvorenim vanjskim "brlogom" na palubi. Glavni element ovog modela prikolice je samodostatnost: modeli dolaze sa kompostabilnim toaletima, velikim rezervoarima za slatku vodu i ugrađenim napajanjem iz solarnih panela koji osigurava 14,4kWh do 57,6kWh.

Uz dovoljno pouzdane sunčeve svjetlosti, model 2022 LV može neograničeno održavati snagu - čak i puniti električna vozila.

Cijene za četiri dostupna LV modela kreću se od 249.995 dolara za osnovno izdanje CORE do 500.000 za Pro-EV.