Koštao 8.500 dolara
16

Američki par napravio fantastičan dom na točkovima

D. B.
Amerikanci Ken i Molly iz Teksasa u SAD-u sami su dizajnirali svoj dom iz snova i to po niskoj cijeni.

Radi se o kamp prikolici koja je potpuno preuređena za 8.500 dolara. Ovaj dom na točkovima ima sve što je potrebno američkom paru, a tu je čak i sauna.

Nakon što su osmislili dizajn, posao su povjerili kompaniji Mint Tiny Homes iz Kanade, a nakon četiri mjeseca je projekt završen. Dva mjeseca su čekali na kamp prikolicu te još dva na modifikacije i isporuku.

Cilj je bio da mali dom ima sve ono što nudi velika kuća, ali na manjoj površini.

"Sve je izgrađeno prema našim potrebama. Dizajnirali smo dom oko dva različita prostora, dnevnog boravka i kupatila. Redovno imamo goste i lijepo nam je bez obzira na veličinu našeg doma. Ništa nas ne sprečava da dijelimo naš dom s ljudima koje volimo", rekla je Molly.

Kuća sadrži i malu ostavu iznad kauča u koju je smještena odjeća i obuća, a za obuću je iskorišten i prostor ispod stepenica. Prostor za odlaganje se nalazi i iza svakog jastuka na kauču.

Par je pronašao prostor za tuš i saunu. a posebno im se sviđaju prozori, dosta svjetla, i biiljke. Živeći u kamp prikolici godišnje štede oko 8.500 dolara. Društvo im prave njihova dva psa, piše Metro.