Kuća i ured
18

Zavirite u Marriottov eksperimentalni hotel u SAD-u

Klix.ba
M-Beta je Marriottov renovirani hotel sa 446 soba na 19 spratova, osmišljen kao poligon za testiranje novih i drugačijih usluga sa sve većim korištenjem modernih tehnologija.

Futuristički hotel za javnost je svečano otvoren 11. oktobra u Charlotteu u Sjevernoj Carolini.

Osnovna ideja eksperimentalnog hotela je mijenjanje i prilagođavanje ponude u skladu sa povratnim informacijama koje se dobijaju od gostiju pritiskanjem dugmića Beta Button postavljenih duž cijele zgrade zajedno sa digitalnim dispjelima.

"Pozivamo goste da budu dio procesa inovacija i donošenja odluka", kazao je Mike Dearing, generalni direktor Marriott Hotels.

Zanimljivo je da na dolasku u hotel nema recepcije već vam dobrodošlicu požele uposlenici koji vas vode kroz check-in stolove u predvorju. Proces reče glatko, lično i neformalno. U sobe se ulazi bez ključa.

U svim zajedničkim prostorijama najvažnija karakteristika je otvorenost, što samog prostora, što komunikacije sa osobljem te vas ohrabruju da sa glavnim kuharom dogovarate šta želite jesti. Ideja Marriotta je da se u ovom hotelu - laboratoriji osjećate kao kod kuće. Sobe modernog izgleda upotpunjene su TV aparatima na kojima možete gledati Netflix ili Hulu.

Hotel se trudi svuda uvesti lokalne proizvode te vam ispuniti što više želja širokim dijapazonom usluga koje možete naručiti, poput grupnih ili individualnih časova fitnesa, joge itd. Zanimljivo je da za posebne zahtjeve sa hotelskim osobljem možete komunicirati chatom ili SMS-om.

Informacije koje se prikupe u ovom hotelu bit će korištene u svim drugim hotelima u vlasništvu Marriotta s ciljem unapređenja ponude, objavljeno je.