Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne, hvala
Nakasaće Nova godina postavite lampione za dijecu Palestine.
Samo nek mi neko kaže kakve ima veze jelka sa Božićem i sa kršćanstvom ili bilo čim osim sa marketingom coca cole i Amerike?? Nemojte samo reci Isus kitio jelku, pa nije iz Skandinavije
Meni je to lijepo, a ako i nema korijene u vjerskim bajkama, tim bolje. Ne znam zasto tebi toliko dize tlak, opusti se i uzivaj u zivotu.
Ovo komercijalizacija Božića ga je odvela u vrijeme Saturnalija koje su se praktikovale u Rimu pred Novu Godinu pa više se spominje Djed Mraz i polugole Mrazice nego Isus. Crkva je pokušala potisnuti paganske običaje ubacujući u taj termin Božić, ali nedovoljno učinkovito pa se tom paganstvu pridružuju i nekršćani. Dobro to opisa Meša Selimović u Dervišu opisujući jurjevsku noć koja donosi nemir u ljudsku dušu.
poruka svim muslimanima što meću borove po kućama: IMA JEDAN MELEK, HODA OKOLO, BILJEŽI IMENA.
100% ima
Da nije taj melek djed mraz?
sretno svima koji slave
planiram uraditi lobotomiju za novu godinu
Svim kršćanima želim sretan i miran Advent.