Uskoro useljiv
15

Pogledajte kako izgleda luksuzni penthouse vrijedan dva miliona KM na krovu Sarajevo Towera

S. H.
Stambeni komplekst Sarajevo Tower, koji je vjerovatno najmoderniji objekat u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, uskoro će biti useljiv, a posljednji radovi privode se kraju. Upravo u ovom objektu nalazi se najluksuzniji penthouse vrijedan čak dva miliona KM.

Penthouse se nalazi na 25. i 26. spratu zgrade Sarajevo Tower, odakle se pruža pogled prema centru grada, ali i prema planini Trebević.

Stan je opremljen savremenim namještajem po želji vlasnika, a uključuje saunu i jakuzzi, dvije spavaće sobe, dnevni boravak, dječiju sobu, veliku kuhinju, trpezariju, radnu sobu te dvije kupaonice, s tim da je u jednoj kupaonici smještena i sauna. Apartman sadrži i terasu s pogledom na grad.

Sarajevo Tower nalazi se u neposrednoj blizini zgrade Hitne pomoći u Novom Sarajevu, a ono što je interesantno je da će ova stambena zgrada imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi.

Cijena kvadrata u ovoj zgradi tokom izgradnje iznosila je 2.950 KM. i jasno je da samo oni s "dubljim džepom" sebi mogu priuštiti jednu ovakvu nekretninu.

Inače, ovaj stambeni kompleks je već trebao biti završen i useljen, ali zbog niza otvorenih pitanja sve je prolongirano. Međutim, investitori su ljetos riješili međusobne sporove te je projekt sada pred završetkom.