Korisni savjeti
16

Originalne ideja za uređenje male dnevne sobe

N. C.
Dnevna soba je najidealnije mjesto za druženje s porodicom i prijateljima. Svi želimo da mjesta gdje provodimo najviše vremena u kući budu prostrana i lijepo uređena.

Međutim, šta ukoliko je naš dnevni boravak mali. Kako ga urediti? Postoje mnoge ideje i savjeti kako mali dnevni boravak učiniti prostanim, udobnijim mjestom.

Ako vaša dnevna soba imaju vrlo staromodan stil, posljednje što biste vi i vaša porodica htjeli učiniti je da tamo provedete vrijeme. Svakako je vrlo lako promijeniti stil bilo koje dnevne sobe, posebno ako je soba mala.

Također, je važno naglasiti da dnevna soba treba imati jedinstven, zabavan i atraktivan stil, jer je dnevni boravak mjesto koje ljudima treba pružiti udobnost.

Iskoristite prednosti visokih plafona i obojite zid u bijelo

Ako je vaša dnevna soba mala, ali ima visoki plafon, trebali biste maksimalno iskoristiti tu funkciju. Zavjese možete postaviti malo više i staviti odličnu pozadinu na zid.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

U slučaju da želite da vaš namještaj u dnevnoj sobi budu u '+centru pažnje', sve što trebate učiniti je obojiti zid u bijelo. Bijele male dnevne sobe su idealna mjesta za odmaranje.

Veličina stola i sofe

Važno je da postavite stolić, cilj je zamijeniti velike stolove. Mali stolovi ne samo da zauzimaju manje prostora, već se i lakše premještaju s jednog mjesta na drugo.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Korištenje sofa ili niskih sjedala idealno je za mali dnevni boravak, jer niske sofe stvaraju vizualni efekt viših stropova.

Postavite umjetničko djelo na zid

Zidna umjetnost izvrsna je ideja za stvaranje osjećaja prostranosti dnevne sobe, ali i visine stropa prostorije.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Dobro osvjetljenje i ogledala

Važno je da u dnevnu sobu postavite dobro osvjetljenje. Imajte na umu da će odlično osvjetljenje pomoći da boravak u njoj bude ugodniji. Ukoliko je vaš dnevni boravak mali, razmislite o postavljanju rasvjete na zidove ili strop.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Također, ukoliko je vaša dnevna soba malena vizuelni efekt ogledala pomoći će da ona izgleda mnogo veće. Upamtite da možete postaviti različite vrste ogledala i dizajna, ali važno je da ogledalo bude malo veće veličine.