Nevjerovatno funkcionalan
10

Jedan uređaj za cijeli dom: Kako brzo i efikasno očistiti kuću od poda do plafona?

Philips štapni usisivač
Philips štapni usisivač
U dinamičnom svijetu u kojem živimo, brzina i praktičnost postali su ključni faktori za efikasnu svakodnevnicu. Naša sposobnost da stignemo sve obaveze postala je vještina koja zahtijeva ravnotežu, planiranje i adaptaciju, no i uz sve to na kraju dana shvatimo da nas i dalje čeka velika obaveza - generalno čišćenje kuće.

Koliko god čistili, uvijek nam se čini da to nije dovoljno, jer želimo da sve blista od poda do plafona. "To-do" lista je dugačka, usisavanje, brisanje prašine, paučina, namještaj… Soba, kuhinja, kupatilo, dnevni boravak, hodnik.

Bežični usisivač sa osam dodataka

Philips štapni usisivač
Philips štapni usisivač

Praveći organizaciju kako to sve uraditi u što kraćem vremenskom roku, a pri tome sa sjajnim rezultatima, shvatamo da nam je potreban partner koji može da dosegne svaki kutak u našem domu od poda do plafona.

Razmišljajući odgovor se sam nameće, Philips štapni usisivač koji se može zavući ispod kreveta i usisati prašinu sa plafona, osim toga pruža nam i final touch zahvaljujući Aqua nastavku sa kojim možemo uglancati podove, i što je najbolje - nema kabla za koji zapinjemo. Ovaj štapni usisavač ima izuzetnu snagu, čime nam postaje glavni saveznik u čišćenju doma i više ga ne posmatramo kao dodatak klasičnom usisivaču.

Ideja čišćenja nam se sve više počinje sviđati i hvatamo zalet. Baterija je puna što znači da možemo očistiti više od 125 m2 u načinu rada Turbo, u kojem baterija traje 28 minuta, dok u standardnom načinu baterija traje i do 80 minuta.

Usisava, briše i dezinfikuje

Philips štapni usisivač
Philips štapni usisivač

To je i više nego dovoljno vremena da očistimo cijelu kuću. Počinjemo sa usisavanjem plafona, slika, polica, a zatim prelazimo na pod i nastavk 360 s LED svjetlima koji usisava sa svih strana, to znači da više ne moramo istu površinu prelaziti više puta, aposlutno je svaki pokret efikasan. Ako smo skeptični da smo dobro usisali sve nečistoće tu su LED svjetla koja će nam otkriti i najskriveniju praškicu.

Prelazimo na glatke površine, na kojima nam je ostala poneka ljepljiva flekica od ručka, pravljenja omiljenog kolača, ili jednostavno dječije igre. Philips Aqua nastavak daje mogućnost čišćenja, odnosno usisavanja i brisanja prašine, prljavštine i lepljivih mrlja u jednom potezu i u bilo kom pravcu. Sa korištenjem ove četke uklanjamo i 99% bakterija uz pomoć antibakterijske krpe od mikrofibera, uz dodatak omiljenog deterdženta. Always Clean premaz na krpicama štiti od razmnožavanja bakterija nakon svakog čišćenja.

Period čišćenja bi se mogao malo produžiti ukoliko imate kućne ljubimce, jer se dlake krznenih drugara vrlo lako zavuku ispod namještaja, između jastuka i pokrivača. Kako bi se zavukli u svaki ćošak, usisali namještaj i madrac možemo iskoristiti Turbo PET četku koja je idealna za ovaj posao. Prednost ovog usisivača je i što ima elegantan dizajn, pa se uklapa u svaki dnevni boravak i uvijek nam je na dohvat ruke.

Philips štapni usisivač
Philips štapni usisivač

Dok se okrenete cijela kuća čista, dezinfikovana i miriše, a posudu za prašinu sa usisivača samo skinete, istresete i operete vodom. Završavajući posao shvatamo da smo napokon zadovoljni izgledom kuće, a sve smo postigli sa jednim uređajem, jednostavnim i laganim za rukovanje, sa izuzetnom snagom koji je dovoljan za odžavanje čistoće cijele kuće.

Posao je gotov, a vama je ostalo još mnogo vremena da uživate sa porodicom, prijateljima ili se jednostavno posvetite sebi.