Najuža u ovom gradu
196

"Inat kuća" iz Bostona široka samo tri metra prodaje se za 1,2 miliona dolara

N. O.
Foto: Zillow agencija za nekretnine
Foto: Zillow agencija za nekretnine
Kuća u Bostonu, široka samo tri metra, koja nosi naziv "Spite house" (eng. inat kuća), prodaje se za 1,2 miliona dolara. Kuću u Hull Streetu Boston Globe je 2015. godine proglasio najužom u ovom gradu.

Prema članku časopisa Boston Magazine iz 2015., rečeno je da je kuća izgrađena u inat bratu jednog vojnika, koji je zauzeo cjelokupnu zajedničku imovinu s velikim stambenim prostorom dok je drugi bio u ratu.

Legenda kaže da je vojnik izgradio usku kuću na preostalom dijelu imanja 1862. godine, blokirajući svu sunčevu svjetlost između dva dijela masovne kuće svog brata, prema istom izvoru.

Uprkos svojoj neobičnoj veličini, na nešto više od 92 kvadratna metra, ova dvosobna kuća ima kuhinju na prvom spratu pored koje se nalaze i trpezarija, dnevni boravak i vrata koja vode na balkon s pogledom na privatne vrtove.

Drugi sprat sadrži kupatilo, vešeraj i prostor za sjedenje koji ima prozor s pogledom na zelenilo izvana.

Prozori u hodniku na drugom spratu gledaju na zid od cigle susjednog imanja.

Na trećem spratu nalazi se još jedan prostor za sjedenje, a druga polovica sprata koristi se kao spavaća soba, prenosi Insider.

Glavna spavaća soba zauzima cijeli četvrti sprat i ima pristup privatnoj krovnoj terasi. U spavaćoj sobi nalaze se police za odjeću na izloženim zidovima od opeke.

Stepenice na trećem spratu vode na krovnu terasu s koje se pruža pogled na grad, a nekretnina ima i privatni vrt.