Engleska arhitektura
13

Ellen DeGeneres prodaje svoju luksuznu oazu u Kaliforniji za 40 milona dolara

E. Sk.
Ellen DeGeneres i njezina dugogodišnja supruga Portia de Rossi stavile su na prodaju svoju oazu na brdu Montecito u Kaliforniji. Njihova luksuzna kuća tako je na tržištu za 40 miliona dolara.

Ovo imanje kupljeno je početkom 2019. godine za 27 miliona dolara. Od tada su DeGeneres i de Rossi proširile kompleks kupnjom susjedne nekretnine za 1,9 miliona dolara, dovodeći imanje na 9,3 hektara, piše Variety.

Par je također izvršio brojne nadogradnje dizajna, uključujući instalaciju nove sigurnosne kolibe za stalnog tjelohranitelja. Riječ je zapravo o dva objekta koja su međusobno povezana zimskim vrtom, a u kojem raste citrusno voće.

Tudorske kuće objekti su po uzoru na englesku arhitekturu građenu u periodu od 1600. do 1700. godine.

Kuća slavne televizijske voditeljice i glumice originalno je izgrađena u Surreyju u Engleskoj te je pažljivo dekonstruirana i prevezana u Kaliforniju, a tamo ponovo sastavljena na privatnom zemljištu veličine oko pola hektara. Po holivudskim standardima to se smatra manjom kućom jer ima tek tri spavaće sobe, dvije dnevne sobe i 2,5 kupaonice, dok je visoka živica i atraktivno drveće skrivaju od znatiželjnih pogleda. Okružena je cvijećem i raznovrsnim zelenilom koji su zahvaljujući visokim prozorima vidljivi iz gotovo cijele kuće.

Iako je napravljena u starinskom stilu, opremljena je svim pogodnostima modernog doba, što je posebno vidljivo u atraktivnoj kuhinji. U kući se nalaze i velika trpezarija, manja prostorija za posluživanje doručka, privatna biblioteka, kućna teretana, podrum i garaža u koju se mogu parkirati tri automobila.