Trendovi se mijenjaju
89

Dizajneri tvrde: Bijela ulazna vrata su staromodna, ovo su trenutno najpopularnije boje

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Bijela ulazna vrata decenijama su bila popularna i moderna, no strčnjaci za uređenje interijera kažu kako se to danas uvelike promijenilo.

Dizajneri iz firme Door Supplies Online kažu kako se bijela vrata brzo prljaju i gube sjaj, a danas su sve popularnije one boje vrata koje će vašu kuću učiniti upečatljivom.

"Naravno, ponekad nemate izbora ako kupujete PVC ulazna vrata, ali ukoliko ih sami bojite ili birate od nekih drugih materijala, izaberite bilo šta samo ne bijelu boju", savjetuju stručnjaci.

Dobar odabir nisu ni jarke boje koje po njima nisu pogodne za ulazna vrata jer mogu izgledati odlično ljeti, ali ne i tokom zime.

"Umjesto toga, odlučite se za pastelnu verziju željene boje kao što su, recimo, kadulja zelena ili svijetlo plava", pojašnjavaju.

Također, crna vrata na prvu mogu izgledati elegantno, ali zapravo će vam stvoriti samo probleme.

"Budući da crna boja upija toplinu, drvo se ubrzo može početi širiti i deformirati pa vrata više neće dobro sjedati u okvir", kažu dizajneri.

"Tamnoplava je još jedna vrlo popularna boja, no s njom su ljudi posljednjih godina toliko pretjerali da više nema željeni učinak kojem se nadate. Osim toga, takva boja na vratima može izgledati sivo i prljavo, ovisno o vremenu i vanjskom izgledu kuće", pojasnili su i dodali kako s bilo kojom pastelnom bojom nećete pogriješiti, ali na kraju ipak trebate slijediti svoj osjećaj.

"Na kraju je ipak najvažnije da je to boja koju obožavate i koja vas čini sretnim svaki put kad se vratite kući", naglasili su, a prenosi The Sun.