Pogledajte kako izgleda
47

Bračni par iz SAD-a živi na brodu dugom 18 metara: Uski prostor preuredili u funkcionalni dom

L. R.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bračni par iz SAD-a odlučio je napustiti svoj dom u Teksasu i preselio na brod s kojim će plovi kanalima Velike Britanije.

Nakon 10 godina života u Teksasu, Caroline i Pete su odlučili kupiti brod i preurediti ga u stalni dom. Par već dvije godine sa svoja dva psa živi na brodu i kažu da je to ostvarenje njihovog zajedničkog sna.

Sama pomisao da neko živi "na vodi" i u uskom prostoru dugom 18 metara, mnogima može izazvati nelagodu, ali par se potrudio da njihov dom izgleda prostrano i ugodno.

@onedaymoreaboard 60ft beauty #tinyhousetour #houseboat #livingtiny #narrowboat #letthelightshinethrough ♬ Making All Things New - Aaron Espe

Naime, ovaj bračni par svakodnevno objavljuje sadržaje vezane za njihov život kao što su uređenje prostora i putovanja pod nazivom "One Day More Aboard", a prati ih više od 30.000 ljudi

Iako se mnogi ljudi ne bi usudili na ovakav način života, svakodnevno im se dive zbog hrabrosti, ali i zbog toga što su jedan takav prostor iskoristili u potpunosti i prilagodili svojim potrebama.

@onedaymoreaboard Ever changing views #englishcountryside #shardlow #everchangingviews #canal #viewfrommywindow ♬ A beautiful view. Bitter sweet symphony - L a l y 𓅓 | granola things

Tako njihov novi dom sadrži uređenu kuhinju s trpezarijom, dnevni boravak s kaminom, veliko kupatilo i bračni krevet na razvlačenje u spavaćoj sobi. Dom upotpunjavaju i uređaji poput veš mašine i roštilja.

Caroline je navela da je njihov brod koštao oko 230.000 eura te da je to niža cijena od jednosobnog stana, ali i da su njihovi životni troškovi znatno manji od troškova koje su imali kada su živjeli u kući. Njegova cijena je nešto viša jer ima električni pogon, ali koji troši manje goriva.