Dolaze uz nove stvari
8

Bacate vrećice sa silika gelom? Donosimo šest razloga zašto to ipak ne biste trebali raditi

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Kada kupujemo novu odjeću i obuću, često ćemo naći male paketiće silika gela za koje se savjetuje da se odmah bace. Međutim, one su odlično sredstvo za upijanje vlage pa ih možete koristiti i za neke druge stvari. Samo pazite da ih držite izvan dohvata djece.

Spašavanje mokrog mobitela

Silika gel je najbolji način za izvlačenje vlage iz mokrog mobitela. Samo obrišite višak vode mekom krpom i odvojite bateriju. Držite mobitel i bateriju u vrećicu s zatvaračem i stavite vrećicu silikonskog gela unutra. Ostavite da tako stoji barem osam sati.

Spriječite da se vaše srebrno suđe zaprlja

Zbog prisutnosti vlage u okolini, srebrnina se lako potamni. To možete lako spriječiti korištenjem ovih sićušnih pakiranja sa silikonskim gelom.

Održavajte britvice za brijanje

Sve svoje britvice za brijanje stavite u staklenu posudu i u nju stavite paketić silikonskog gela. Iznenadit ćete se kada znate da oštrice nikada neće potamniti i da će biti dostupne za korištenje dugo vremena.

Zaštite vaše kožne cipele od vlage

Vlaga jako oštećuje kožu i to je razlog zašto u kutiji od cipela imamo te malene paketiće kada ih kupujemo. Silikonska pakiranja zbog održavaju kožu dugo vremena.

Zaštitite vjetrobransko staklo automobila

Čest problem tokom kišne i zimske sezone te magla na vjetrobranskom staklu automobila je samo zbog vlage prisutne u automobilu. Riješite se ovog problema tako da stavite nekoliko pakiranja silikonskog gela na ploču s instrumentima bliže vjetrobranskom staklu.

Upija neugodne mirise iz vaše torbe za treniranje

Torba za teretanu sprema vaše znojne peškire, obuću i čarape, a miris se dugo provlači u torbi. Riješite ovaj problem tako da u torbu stavite nekoliko silikonskih paketića koji će usisati svu vlagu stvorenu znojem i mirisom.

Vezani članci