Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel ovaj što drži soma vrač ili poglavica.
svak ko ima pameti vidjet ce na prvi pogled da se ne radi o spontanom vec organizovanom skupu (ko fol \"love za veceru....\"). u ovoj rijeci poslije 2 sedmice ne bi uopste bilo ribe...slicno kao kod nas na jablanickom jezeru u kome je davno istrijebljena mrezama a navala nije ni priblizno kao na ovim slikama. stavise oni su otisli mnogo dalje jer je u toku godine zbog ovog festivala ribolov zabranjen i sigurno nema lovokradica ili ih ima jako malo. mislite li da smo civilizovaniji iako istu zabranu ne mozemo provesti na nasim vodama...?
I sta sad \'nina\', to ko neki ribarski festival? Svejedno, ima ovoga i bez tih festivala. Al\' ako slike stvarno jesu sa tog festivala, ne vidim onda potrebu da se pise da stanovnici Nigerije pecaju ribu za veceru sa porodicom... Istina, narode, istina! I manite se vise prica o tim fudbalerima i raznoraznim glumcima. Ovo na ovim slikama moze biti prizor sa festivala, ali u mnogim dijelovima svijeta ovo je stvarnost.
SRAM TE BILO NOVINARCICU BIJEDNI Arugungu Fishing Festival This colorful annual festival takes place in Arugungu,(\"ar-GOON-goo\"), a riverside town in Kebbi State, about 64 miles from Sokoto. The leading tourist attraction in the area, the festival originated in Aug. 1934, when the late Sultan Dan Mu’azu made an historic visit. In tribute, a grand fishing festival was organized. Since then, it’s become a celebrated yearly event held between Feb. and March. During the festival, hundreds of local men and boys enter the water, armed with large fishnet scoops.
\"Sad se svi Bogu zahvalite u kakvoj prelijepoj zemlji zivite. \" ma nemoj! naravno da sam zahvalan na ovom sto imam i sto ne zivim u Nigeriji. ali, necu da se poredim s Nigerijom, hocu da se poredim s Danskom, s Luksemburgom, sa Svedskom! valjda tezimo Evropi a ne AfriciŽ?1 sad trebamo reci: dobro nam je? nije nam dobro! mi zivimo na kontinentu Evropa, a nismo u EU.
bas tako i ja mislim. treba zahvaliti Bogu, oni koji su zdravi imaju krov nad glavom i svaki dan sta da jedu. danas smo svi pohlepni i previse tako da zaboravljamo na sve ostale...
Sad se svi Bogu zahvalite u kakvoj prelijepoj zemlji zivite.
A mi se zalimo...\"Neam kredita, moram kupit!\" :S
nevjerovatno.....
jbt zivoot
ahahah drama covjece