Višenamjenska ulja
79

Jeste li probali Flove biljna ulja? Potražnja za ovom vrstom kozmetičkih proizvoda stalno raste

Flove ulje od ploda divlje ruže
Flove ulje od ploda divlje ruže
Prema zadnjim podacima Precedence Research, jedne od vodećih svjetskih kompanija koja se bavi istraživanjem trendova tržišta, zabilježen je veći porast potrošnje biljnih kozmetičkih ulja, a prognoze govore da će potrošnja rasti oko 12,5 posto godišnje u slijedećih osam do deset godina.

Domaća kompanija Flove koja se bavi proizvodnjom i distribucijom ovih ulja takođe bilježi porast prodaje.

Flove ulja za oleoterapiju
Flove ulja za oleoterapiju

Ulja su namijenjena za kozmetiku, zdravlje i ishranu. Flove u svom portfoliju ima ulja za njegu kose i vlasišta, kože, ulja protiv bora i strija, za hidrataciju kože, jačanje imuniteta, antiage ulja i dr.

"Glavni uzroci povećanja su porast potražnje potrošača za kozmetičkim sredstvima jednostavnih prirodnih sastojaka, bez vještačkih dodataka, kao što su prirodna ulja. Trend korištenja pojedinačnih ulja za kozmetičke svrhe je naglašen posebno u posljednje dvije godine. Pored ovih uzroka porast potražnje za prirodnom muškom kozmetikom i online prodaja su dodadna dva faktora koja pospješuju prodaju", navodi Amela Numić, direktorica kompanije Flove.

Primjena biljnih ulja
Primjena biljnih ulja

Pored biljnih ulja kompanija Flove proizvodi visokoproteinska bezglutenska brašna i to brašno od sjemenki tikve (buče) , badema, slanutka (leblebije), kao i Flove bučino ulje za ishranu koje je već dobijalo internacionalne nagrade za okus i kvalitet (International taste award, Brisel, 2020).

Flove proizvode možete pronaći u dm-u, CM-u, većim prodajnim mjestima maloprodajnih lanaca te bioshopovima i apotekama.

Na sljedećem linku možete pronaći brošuru za edukaciju o primjeni biljnih i eteričnih ulja.