Fordov proizvod
198

Izumljen pametni krevet koji sebične spavače drži na njihovoj strani kreveta

Klix.ba
Istinski test tolerancije u ljubavnoj vezi, kažu stručnjaci, jeste kada se u sitne sate probudite pored partnera koji jednostavno ne može ostati na svojoj strani kreveta. Ali, uz pomoć nove tehnologije i pametnog kreveta mogli biste riješiti ovaj problem.

Pametni krevet koji je izumio proizvođač automobila Ford pomaže ljudima da ostanu na svojoj strani kreveta, a sve u cilju naspavanosti oba partnera.

Fordov prototip pametnog kreveta automatski vraća sebične spavače nazad na njihovu stranu kreveta uz pomoć ugrađenih senzora.

Foto: Ford
Foto: Ford

Nakon što se senzori aktiviraju poput zamke krevet koristi integrisanu transportnu traku za lagano kotrljanje osobe na pravu stranu ležaja.

"Kada spavaju zajedno, brojni partneri imaju manje prostora od djeteta u krevetu. Ljudi su dosta ranjiviji dok spavaju tako da smo gotovo programirani da se probudimo kada nas nešto ili neko neočekivano dodirne. Međutim, ukoliko se neko pomjeri na vašu stranu Fordovog kreveta, odbrambeni mehanizam će ga odgurnuti kako biste mogli nastaviti normalno spavati", kazala je doktorica Neil Stanley, ekspertica za spavanje i autorica knjige "How To Sleep Well".

Međutim, Ford još nije pokazao namjeru za proizvodnju ovih kreveta zbog čega nije poznato hoće li biti dostupni u prodaji.