lifestyle
0

Izašao novi broj Urban Bug-a

Klix.ba
U petak je izašao novi broj popularnog mjesečnog vodiča kroz alternativnu urbanu kulturu Urban Bug čime je i službeno pokrenut njihov zvanični klub na Sarajevo-X portalu.

Ovom prilikom vam objavljujemo najavu za novi broj Urban Bug-a i pozivamo vas da se pridružite Urban Bug klubu na našem x.Clubs servisu.

"Pozitivno, pa neka vam je sa srećom! I vama i nama! Htjeli smo da prva riječ koju ćemo napisati u Urban Bug-u bude baš ta: pozitivno. Mogli bismo, možda, dodati i još neke: novo, kreativno, drugačije, potrebno, iskreno,… ali nismo. Zašto? Zato što ako misliš, osjećaš, želiš i živiš pozitivno, one su već tu, dolaze same od sebe. Sve su one i mnoge druge samo izvedenice od riječi pozitivno i kao takve se nadograđuju..."

Ovo je isječak iz statementa koji je objevljen u prvom izdanju Urban Bug-a dalekog maja 2002. godine. Ostatak statementa, kao i neke druge tekstove možete naći u Urban Bug klubu oformljenom na ovom portalu.

Naslovnica novog Urban Bug-a
Novi broj Urban Bug-a sadrži exluzivni intervju sa osnivačima Sarajevo-X portala u rubrici urban people, također fonemen vještačkog starenja koji prijeti da našu mladu domovinu napravi domom staraca je prezentiran javnosti. U personalnim krizama možete čitati o osvrtu na homoseksualno područje, gdje se pokazuje da i mi konje za utrku imamo, da smo i mi u rangu sa razvijenim europskim državama po nekim pitanjima. Rubrika urban fake je posvećena famoznom licu sa prethodne naslovnice, legendi svijeta - Bruce Lee-ju. Intervju sa Disciplinskom Komisijom, recenzije CD-ova, najnovije vijesti iz muzike, top liste filmova koji igraju u BiH, te mrak i bljak filmove mjeseca, pa BUTO ples tame u rubrici urban art... ima dosta razloga da potražite novi Urban Bug.

www.urban-bug.ba clubs.sarajevo-x.com/clubs/urban_bug