Neprimjerena i preseksi
0

Istetovirana Barbie navukla bijes roditelja

Sarajevo-x.com
Tetovirana Barbie je preseksi i neprimjerena, zajednički je zaključak jednog od roditeljskih udruženja.

Rockerka Barbie sa svojom obojenom roze kosom i tetovažama, nije se dopala mnogim roditeljima. Kroz njenu dugu historiju, koja traje već 52 godine, popularna Barbie je bila kritikovana više puta i to uglavnom zbog nerealnih dimenzija njenog tijela i površnog karaktera.

Međutim, nijedna njena pojava nije izazvala toliku buru rekacija kao posljednja, koja je prikazana kao mala rockerka ofarbana i sa tetovažama, a ima i malog psa koji se zove Bastardino, prenosi Telegraph.

Proizvođač Mattel opisao je lutku kao luckastu modnu ikonu. Ova verzija popularne lutke rasprodata je u Sjedinjenim Američkim Državama za samo jedan mjesec.

Međutim roditeljim širom SAD-a, kao i eksperti, ne vole ovu novu verziju lutke.

"Ovo je proračunat potez proizvođača koji igraju na kartu malih djevojčica koje u nekom uzrastu žele da budu starije i da izgledaju starije. Ovome se mora stati ukraj", rekao je prof. Joel Bakan.

Lutka koja košta 50 dolara nosi garderobu koja je prema mišljenju roditelja previše smjela i ne priliči djevojčicama.

Jedna od majki koja piše blogove na Parents.com napisala je, između ostalog, da nije istina da ovakva lutka daje samopouzdanje mladim djevojčicama, sasvim suprotno, pravi od njih nesigurne klonove koji se trude po uzoru na lutku previše naglasiti svoju seksualnost.