lifestyle
0

Indonežanska policija uhapsila Playboyev model

Sarajevo-x.com
Policija je u Indoneziji uhapsila prvu domaću manekenku koja je pozirala za Playboy magazin, kao i urednika tog časopisa.

Kartika Gunawan je pozirala u donjem rublju u prvom izdanju indonežanskog Playboya, što je izazvalo burnu reakciju među muslimanskim stanovništvom. Reakcije su bile toliko žestoke da su se izdavači Playboya odlučili preseliti iz pretežno muslimanske Jakarte na Bali, koji je pretežno naseljen Hindusima.

Drugo izdanje Playboya, ko se u Indoneziji pojavilo početkom juna, predstavljalo je pokušaj da se situacija malo smiri. Na naslovnici je ovoga puta osvanula "francuska ljepotica sa Balija, Amar Doriane, čija zavodljiva poza u providnom rublju čini njenu prethodnicu iz aprilskog broja putpuno bezazlenom", piše AsiaMedia.

Sudbina Kartika Gunawan i urednika Erwin Arnada je za sada neizvjesna. Ako ih sud proglasi krivima, suočavaju se sa mogućnošću zatvorske kazne u trajanju od dvije godine.

Gunawan je izjavila: "Nije mi žao, jer svaku svoju odluku svjesno donosim i podrobno je razmatram. Nisam željela da pravim bilo kakve senzacije. Mnogi prije mene su pozirali u znatno vulgarnijim pozama od moje."