Iz "Bakine kuhinje"
37

Ukusno i zdravo jelo od špinata i tikvica koje se brzo sprema

Klix.ba
Kada vas "napadne" glad u večernjim satima potrebno je da pojedete nešto lagano i brzo varljivo. Ukoliko ste ljubitelj špinata i tikvica, ovo je idealan recept za vas.

Za ovaj zdravi obrok iz "Bakine kuhinje" potrebno je: 500 gr očišćenog špinata, 1 glavica crnog luka, 1 mlada tikvica, 1 čehne bijelog luka, so i kari.

Tikvicu oguliti pa je isijeći na kocke i posoliti. Ostaviti tako 20 minuta da pusti vodu pa ocijediti. Na ulju propržiti sitno sjeckan crni luk, pa dodati opran i isječen špinat i dinstati dok ne ispari tečnost.

Dodati iscijeđene tikvice, smanjiti vatru i dinstati još dok tikvice ne omeknu oko 15 minita. Na kraju dodati začina, karija i bijelog luka sitno isječenog.

Isključiti i ostaviti poklopljeno. Uz ovo posno jelo možete dodati kuhani krompir, rižu ili neki drugi prilog.