Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Umakanje rukama je također tipično za Sarajevo, ne koriste se kašike i viljuške", kazala je Kurtagić. Dakle sarajlije su izmislile i umakanje
zato meni ne daju da umočim...ako umočim,svi su ostali bez tope :)))
I ja volim umociti, samo nema veceg rahatluka nego malo poravniti kad se dobro naumacem.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Meni je za dorucak ovo jelo pravila majka koja je focanka, zvali smo ga rastopljaj. Mora da su to sarajlije od focaka naucile pa sad fol sarajevsko jelo i umace se sarajevskim rukama, mi u ostalim dijelovima bosne koristimo kineske stapice ahhahha
Mislim svaka cast svakome ali cim se pomene nesto sarajevsko odmah se nadju uvrijedjeni i pocnu provocirati ovi koji nisu iz Sarajeva.
Dok priprema sastojke za topu, Kurtagić pojašnjava da je topa tradicionalno bosansko jelo ili tačnije SAMO sarajevsko ramazansko jelo koje se priprema pred iftar. "Umakanje rukama je također tipično za Sarajevo, ne koriste se kašike i viljuške", kazala je Kurtagić. Mora da je do mene, mislim kako cu pomenuti da se to jelo jede i u ostalim dijelovima Bosne i to rukama, necuveno!
kakvu kulturu nas narod i nasa drzava posjeduje a sebicno je cuva cak i od sebe
ako neko zna da kaze , koji je ovo restoran na slikama ? hvala ...
Koja je ovo fukara postavila u moje ime? U svakom slucaju mu se mame na...m . I neka nastavi zderati tu topu. Bas ako je tako ukusna, nek zabode glav.. te majku omrsi. Majku vam seljacku, kokuzno fukarsku, vazda!
Ne znam idiote, u cijem to ti smradu pises. To ste vi fukare donijeli sa sobom i sad hocete da ga u u gradsko uvucete. Koja topa natopim ti mami i baki. Usput, supendaro, rokfort sir se prodavao u Belju preko puta Markala i je sam ga naceo prije + 40 godina .Usput, dodji da pojedes g... , maloprije sam ga uzveceru klop'o. Ti zderi tu topu i ne guraj je u zvalje bas Sarajlija, supendaro seosko , sumsko, provincijalska, idiotska, "velicino".
Ja umacem somun,a ne ruke!
amra se ne moze komentirati a ova tema ramazana moze i vlasi slobodno pisu svoje bljuvotine vrijedjajuci nas sveti mjesec ...nevjerovatno
Naša, sarajevska elita je oduvijek postojala. Nažalost, osim što su imali materijalno mnogo više od prosjeka ili se mislilo da imaju nikakav drugi kvalitet nisu prikazivali. Ima par časnih porodica koje su se obrazovanjem i kulturom izdigle iznad sivila, a kada je došlo vrijeme masovne pljačke ostali su po strani ili bar neki njihovi dijelovi. Dosta njih je sada vani i ne živi im se u ovakvom gradu i državi.
Topa ti dodje k'o bosanski Fondue :-)
Dobro je samo masno! A to sto rukama pa mislim 2014 ljudi de malo.. Sjedite na netu a rukama umacete. Idemo naprijed!
Posto ne poznajes drugi svijet, mogu da ti to da objasnim na ovaj nacin. U veoma poznatim svjetskim restoranima se ne jede uvijek sa viljuskom i nozem, vec rukama.U takvim restoranima vam stoji topla voda u rucnici poslije jela na usluzi. Nadam se, da i ti operes ruke prije jela, ako ne , ucinii to zbog sebe a ne nas.
Ja bas i ne volim topu ! Vise volim konkretnije : dolmu, sjeckani burek....
A vi sto pljujete po ovakvim jelima , sto mislite jao ja to nemogu premasno, zato su vas pune novine, krepavate od raznih bolescura jeduci "vrhnje" i hraneci se zdravo. Ali treba biti cool i zivjeti zdravo :)
Topa,topa,topa jelde to i deblja ja mislim mada pojma nemam kako smeka ?
Englez i švabA rukama a srbin viljušku pa boc
Lijepo jelo, lijepa tradicija, lijep grad, lijepa zemlja, a bogami i narod. :) Mene licno hercegovacki kajmak "ukopa" kad dodjem u posjetu domovini. :)
vala i mene :), a i travnicki sir masni
Dodjem sa sixpack-om, odem sa bowling kuglom i onda trci cijelu jesen. :)
Meni stari govori jelo u ratu nastalo.