Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Klixu na realnom i stručnom članku. U ime struke. I hvala što ste počeli stavljati "genetički" umjesto "genetski".
zašto ne treba da bude genetski nego genetički? jer to samo jezička varijanta ili suštinska razlika? Članak naručen od Agrokora koji nam ovdje uvaljuje tu hranu. Juče sam u Konzumovoj prodavnici gledala konzervu sa graškom. na njoj je ona oznaka domaći proizvod, na konzervi piše uvezeno iz madjarske uvoznik firma iz Hrrvatske, a u BiH se tuši kao domaći proizvod.
@daleko je sunce Jer tako kaže Prof. Ljubomir Berberović. "Genetski" dolazi od riječi geneza, a "genetički" od genetika...nije geneza,a nisu ni geni ti koji mijenjaju genetički kod, nego poznavanje principa genetike i rekombinantne DNK te u posljednje vrijeme Crispr/Cas 9... dakle, može samo "genetički"...čista lingvistička začkoljica. Genetski veze sa životom nema. Možete biti protiv GMO, ali morate se pravilno izražavati
maglu prodajite budalama bez 2 čiste u glavi, koliko me sjećanje služi, stručnjaci koji su bili kontra gmo-a su odjednom eliminirani /diskreditirani i izbačeni iz naučnih ustanova a sve pod žezlom nakaradnih lobista i njihove želje za extra profitom.. ne vjeruj cig*anu i kad darove donosi!!!
Plaćenik, koji svojoj djeci kupuje organsku hranu, dok ubjeđuje ostale u zdravstvenu ispravnost GMO smeća. Kratko i jasno, ne vjerujem ovom nasmijanom lažljivom Nenadu, ni zločinačkom Monstantu, ni ostalim plaćenim korporacijskim bijednicima koji uništavaju i nas i prirodu oko nas. Pljuc!
Bruka. Kakva sramota i prica za malu djecu. GMO je tihi ubica za nisku i srednju nizu klasu. A neznanje, kako doticni tvrdi, da neznalice ne mare i kupuju gmo produkte, pa tako truju i sebe i svoje najblize.
ove ublehe od organizacija tipa ovog Hugo Bossa postoje zbog likova poput ovog koji je stručan da proda maglu kada to zatraže firme kojima je to u interesu.... da je iole ozbiljna organizacija ona bi bila organizovana pri "sveučilištu" kao odsjek na smeru biologija i imao bi "prave" profesore i ljude od struke a ne hibridne i "GMO" doktore od svojih jedva 30ak godina... i još nekaj...fulbrughtov program nije garancija znanja...
uzmes onaj gmo paradajz...stavis ga na sto i zaboravis 3 mjeseca na njeg...on isti osto!
I hajd ga svari u stomaku..isto da jedes automobilsku gumu koja vizuelno podsjeca na paradajz..
Bilo bi lijepo kad bi ovaj "geneticki inzinjer" demonstrirao na sebi sve prednosti "zdrave" hrane iz Monsanto laboratorija, a mozda moderna medicina nadje lijek za sve karcinome i druge bolescure koje ta "zdrava" hrana prouzrokuje kod ovog nasmijanog monstruma/idota. Treba biti optimistican i vjerovati u nauku.
Neka on i njegova djeca jedu GMO, a nama dajte prirodnu hranu. Gen zohara u paradajzu? Ma daaaj
Lažeš čim zineš. Majci daj tu tvoju GMO hranu kad budes zelio da je se riješiš.
Lažeš čim zineš. Majci daj tu tvoju GMO hranu kad budes zelio da je se riješiš.
naivan si i ti sine, nije neznanje nego lobi
Ne seri, GMO nije opasan zato sto se namjenski proizvode namirnice koje su vece, ukusnije etc. nego zato sto je to jos uvijek vrlo, vrlo mlada oblast i upravo zbog cega ne znamo kako ce genetski modifikovani paradajz ciji jedan plod tezi 900g uticati na nas organizam. U tome je problem sa GMO jer ni oni koji modifikuju voce, povrce i meso ne znaju kako tako modifikovani proizvod moze da utice na nas...
mlada oblast? 15 hiljada godina stara i jedna od najbolje istrazenih bioloskih grana kao sto je fino rekao covjek i ko sto si ti fino pokazao svojim komentarom, uzrok straha je neznanje
@jeboteonaj: GMO stara 15.000 godina? Veze ti nemas sa zivotom, djecace. Tema je GMO iliti genetski modifikovana proizvodnja, a ne poljoprivreda uopceno. Drugi put posveti malo vise paznji, pa makar procitaj o cemu je clanak.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
kada ova gospoda budu hranila svoju djecu sa gmo onda mozemo o necemu razgovarati....
bas neznanje sto je rekao covjek. 99% sve hrane je gmo, i tako unazad hiljade i hiljade godina.
@jeboteonaj ....on je manipulator a ti si glupan....ja vjerujem da on razlikuje mjesanje hibrida da bi se dobili neki otporniji ali to nema ama bas nikakve veze sa gmo....vidis jaro....hibridi su od istih jedinki.....naprimjer nekoliko vrsta kukuruza da bi se dobio bolji klip i vece zrno.....ali jaro...gmo ti je mjesanje gena zivotilja sa biljkama......i onda dobijes paradajiz pun ribljih gena ili dobijes krave koje jedu meso pa postanu mesojedi....odnosno postanu "lude krave"...
Mrš stoko, hoćete da nas uništite! Jebla vas GMO!