Pržite ga između 170 i 180 stepeni
0
Pomfrit možete jesti i kad ste na dijeti, ali ne previše
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pomfrit je zakon
pa ne volim pomfrit, sto mi dislajkujete komentar? pa nista protiv vas.
izbaci ovo, izbaci ono pa od čeg ću živjet !?
Vasem tijelu je relativno svejedno da li cete pojesti pomfrit, pola hljeba ili sladoled, samo sto se obicni secer direktno koristi kao energija a skrob se mora prvo pretvoriti u secer u organizmu. Sto nije potroseno pohranjuje se oko struka u vidu rezervi za poslije. Hocete zdrav zivot, zelite smrsati? Smanjite na najmanju mogucu mjeru ili izbacite skroz iz ishrane hljeb i sve proizvode od tijesta, pite, itd. zatim sve slatkise, zasecerene napitke (narocito gazirane), krompir, kukuruz, rizu, kojekakve sudzuke i sl. Jedite vise nemasnog mesa, ribe, sirovog povrca, voca, mladog sira, meda, pijte vise vode, nemasno mlijeko, jogurt, caj, i sl. Ako uporedite cijene vidjecete da nezdrava i zdrava ishrana u stvari isto kostaju, sve je samo stvar izbora. Pozdrav.
Ovaj clanak je bzvz, svaki krompir sadrzi skrob koji organizam nakon unosenje pretvara u secer i koristi kao energiju, a visak pohranjuje u vidu masnih naslaga. Na stranu sto je przeni krompir stetniji od recimo kuhanog i moze sadrzavati cak i kancerogene elemente jer ga prze u ulju nalik motornom.
Opao posao dole u kulovica u onoj Surf n f.. Seljacki fazoni porcija 3km nema ni 100grama a ljudi kada vam prze krompir pogledajte ulje CRNO STARO vjerujte zamalo trovanje stomaka FuJJJJ
a sta ako ga przim na 300 stepeni, ili mozda na 47 stepeni ??
Koja glupost, pomfrit je totalno nezdrav, pogotovo za zenu.
LAŽ a najgori je sarajevo-x koji sve ovo prenosi. uključite malo svoje mozgiće.
ne pricaj lose o međedima, jedan takav te i napravio. šta si sad i međedofob
Koje gluposti piše ovaj Sarajevo-X. Pa kako vas nije stid? Učite ljude da gutaju pomfirt i govorite kako to nije nezdravo. Svasta.
ja sam citav zivot od medjeda bjezao ali je tesko,uvijek su tu.
nije valjda da si bjezo od mene?
nije valjda da se tako osjecas...
a srbi od bjezanja od međeda
ne vec od bjezanja od lavova.
etiopija ima fantasticne dugoprugase. valjda od zdrave ishrane.