Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Saransak😬
a rakija ???
ujutro kašika meda, a naveče voćni šejk: banana, limun, mandarina, kašika-dvije nara :)
Svaki dan svježe iscijeđenu naranču i fakat pomaže :) finoooo :)
naravno da dolazi? :P ja sam dobro, ti?
@Juraj.Janošik ja sam malo prije popila dvije iscijeđene naranče, a kad jedem kivi ne znam stati pa mi utrne jezik, eto koliko ga volim :))
PRIKAŽI ODGOVORE (22)
Prva i najvažnija namjernica tokom zime je SUHO MESOO :D :D :D
zelenolisno povrće nije dobar izbor za zimsku prehranu iz prostog razloga što ne dospijeva u ovo vrijeme, tako da to povrće uzgojeno u plastenicima na agresivnim vještačkim đubrivima ili uvezeno iz toplijih krajeva (u oba slučaja tretirano velikom količinom raznorazne hemije) čini samo štetu organizmu. čovjek treba da ishranu prilagodi godišnjem dobu i podneblju odakle je. ko zna i u mogućnosti je, neka u septembru nabere nekoliko kg divljih jabuka (može se naći i na pijacama) šipka, trnjine, drenjine, nekoliko dunja, i sve to stavi u bure od 20-30 litara, prelije vodom, lagano poklopi i ostavi dvadesetak dana na sobnoj temperaturi dobiće zdravu, ukusnu turšiju, prebogatu vitaminima, mineralima i probioticima. čaša turšije ujutro je eliksir zdravlja, korisnija nego svi mogući multivitamini i slične hemijske (usput skupe) gluposti. proguglajte koliko c vitamina ima šipak, koliko je divlja jabuka bitna za kardiovaskularni sistem, koliko je glog dobar za srce, koliko probiotici znače za zdravlje...
ko ima gdje i zna, ili zna nekoga ko zna, neka ukalemi sebi jabuku zeleniku. to je stara sorta, otporna na bolesi, ne treba joj prskanje pesticidima niti vještačko đubrivo. poredane u gajbe na suvom i hladnom, mogu stajati do aprila.
švercer, ja ne znam kako da jasnije objasnim...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)