Idealni za studente
29

Pet jeftinih i veoma ukusnih ideja za pripremu sendviča

S.H.P.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Ručak može biti okosnica studentskog života, a domaći sendviči mogu vremenom mogu postati veoma dosadni. Ako se tako osjećate, pravite pogrešnu vrstu sendviča. Postoji toliko kombinacija da niti jedan sendvič ne mora imati isti ukus.

Zbog toga bi trebali sami praviti sendviče umjesto da kupujete obroke svaki dan. Na dugoročnom planu uštedjet ćete i dosta novca.

Najbolji način da svoj svakodnevni sendvič učinite zanimljivim jeste da da miješate priloge.

1. Za sendvič sa piletinom trebat će vam sljedeći sastojci:

dosta salate tri komada pilećih prsa tri kašike majoneze šest peciva

Način pripreme:

U tavi ispržite na kockice isjeckanu piletinu. U piletinu ubacite majonezu i još malo propržite. U svoje pecivo dodajte i malo salate i ovaj miks može vam trajati cijelu sedmicu.

2. Za sendvič s turskim hljebom trebat će vam:

dvije mrkve tri kašike hummusa dosta rikule šest turskih peciva pitta

Način pripreme:

Izrendajte mrkvu, zatim stavite veliku količinu hummusa na pitta pecivo, a potom u svoj sendvič stavite izrendanu mrkvu i dosta rikule. Ukoliko vam ostane višak mrkve čuvajte je u posudi u frižideru dok vam ponovo ne bude trebala.

3. Za mediteranski sendvič od tune trebat će vam sljedeći sastojci:

konzerva tune 3 kašike majoneze četvrtina kašike crvene paprike u prahu 300 grama kiselih krastavica dosta salate šest peciva

Način pripreme:

Tunu stavite u zdjelu i dodajte joj majonezu i četvrtinu paprike u prahu. Zatim nasjeckajte krastavce na male komade i pomiješajte ih s tunom. U pecivo stavite smjesu i dosta salate, nećete vjerovati koliko je ovo dobra kombinacija.

4. Sastojci za začinjeni pileći sendvič:

540 g pilećih fileta dosta salate 3 kašike pavlake četvrtina kašike crvene paprike u prahu kašičica čilija šest peciva

Način pripreme:

Piletinu isjeckajte na trakice, a potom je ispohujte. Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati u dobro zatvorenoj posudi u frižideru i do pet dana. Pecivo namažite pavlakom, stavite prstohvat paprike i čilija, stavite piletinu i na vrh salatu i vaš sendvič je gotov.

5. Sastojci za sendvič s kikiriki puterom i džemom:

100 grama kikiriki putera 100 grama džema 12 komada kriški hljeba

Način pripreme:

Iako neko može pomisliti kako je ova kombinacija suluda, zapravo ovaj sendvič je preukusan. Ovo je idealan obrok jer ćete ga pripremiti veoma lako i brzo, a kikirki puter dat će vam dodatnu energiju za učenje.