Birao Almir Mukača
37

Održan tradicionalni izbor za ajvar godine u organizaciji RSG Medie

Klix.ba
Sada već tradicionalni izbor za ajvar godine, u organizaciji RSG Medie, održan je u petak 21. novembra u restoranu Kibe Mahala. Najbolji ajvar izabrao je naš poznati kuhar Mukača Almir.

Nije bilo jednostavno iz velikog broja ajvara izabrati onaj najbolji, te je Almir objasnio koji su to segmenti koji su najvažniji u izboru:

“Kriterij je prvo vizualni, svijetlo narandžasta bi trebala da bude boja ajvara, svi tamni su vjerovatno prekuhani. Zatim sastav I konzistencija, jako je bitno da je sve lijepo samljeveno, količina svih sastojaka koji su korišteni kao i količina ulja.”

Prvi vjesnik jeseni jeste tradicionalno pravljenje ajvara širom naše države. Tako smo i mi sa početkom jeseni počeli ovaj projekat, a slušatelji su imali mjesec dana da nam šalju svoje ajvare. Teglice su pristizale iz raznih krajeva države, Sarajevo, Fojnica, Tuzla, Mostar, Konjic, Travnik, Živinice…

Ajvari su birani u tri kategorije:

  1. RSG ajvar, nagrada je otišla u Travnik.
  2. Radio MIX ajvar, nagrada je otišla u Živinice.
  3. Ajvar godine, nagrada je otišla u Fojnicu.

Navode da su veliku ulogu imali su partneri, tržni lanac Mercator, koji je osigurao vrijednu nagradnu kupovinu za prva tri osvojena mjesta.

Haris Arnautović, rukovoditelj marketinga Mercatora za BiH:

“Veliko mi je zadovoljstvo što kompanija Mercator BiH već treću godinu za redom, sa svojim partnerom RSG Mediom realizira ovaj projekat. Na poseban i prepoznatljiv način najavljuju početak jeseni a ujedno slušatelje nagrađuje zaista vrijednim kupovinama u Mercatoru.”

Kao i do sada tu su bili predstavnici udruženja Pomozi.ba, te su sve teglice ajvara otišle upravo u ruke onima kojima je pomoć potrebna.

"Nama je zaista drago da RSG Media ovoj nagradnoj igri svake godine, pored zabavnog, daje i humanitarni karakter. Sve teglice ajvara koje su stigle na vašu adresu sada idu na našu, odnosno na adresu naših korisnika a to su socijalno ugroženi ljudi, starije osobe, iznemogli koji sebi nisu u stanju priuštiti kupovinu hrane niti kvalitetne obroke. Njima svaki dan nosimo obroke na kućni prag, a uz obroke ovaj put će dobiti i teglicu ajvara", rekla je glasnogovornica udrženja Pomozi.ba Arslanagić Maja.

I RSG Media je napravila svoj ajvar, koji je također doniran udruženju Pomozi.ba. "U RSG grupaciji smo veoma zadovoljni odzivom slušatelja, a nadamo se da će ih idućih godina biti još više. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovom projektu i koji su bili dio ove lijepe price", naveli su.