Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj peče picu više vremena nego što treba visočacima vremena da osuše kravu
7h pa još 3h čekati pa nije janje
@nagamoto1 Jaro moj neuki, ovo ti je brza pizza.... Tijesto se ostavi najmanje 24h u frizideru da nadolazi ako zelis pravu pizzu... Nije to ustipak...
U čemu je fol ja je oženio.
Gguin ujn
Krenes danas pravit pizzu bude gotova prekosutra
može li maslinovo umjesto djevičanskog? razlika je oko 7-8 maraka mislim?
dodem 1,5 sat prije zene, popijem kafu i onda podjem da pravim picu bez da imam tijesto gotovo i kad dodje uvijek zadovoljna i kaze da niko nezna napravit pizzu kao ja. Nevidim povada da bi mi to trebalo uzet vise sati.
@Zam Isto kao sto ti mama kaze da si najljepsi i da niko ne pjeva kao ti...
Za pravu napuljskimu pizzu je potrebna dobra krusna pec da pizza moze biti gotova za 2 3 minute. Druga stvar kvasac ne ide uopste tj. pravi se umjetni kvasac sa brasnom i jos par sastojaka. Za brasno se koristi glatko brasno. Ima tu jos stvari al to su neke osnove ;)
@TzBoy Oni imaju specijalno brasno za pizze koje mi ne mozemo ni kupiti, a pec nije problem, odvrni rernu (sa plehom u rerni) i ugrij na max temperaturi jedno sat vremena. I da vidis kakva pizza ispadne...
Sve uradio po receptu dobio vrilicu? gdje grijesim?
koja glupost od clanka. ispada da ti za pizzu od 3mm debljine treba od 10-11 sati samo cekanja da tijesto bude spremno. hahahaha
@detrdjent Ako hoces brzu pizzu, da Za pravu pizzu tjesto nadolazi u frizideru najmanje 24h... Tkz sporo nadolazenje da bi se ukus i gluten polahko razvijao, razlika u ukusu kao dan i noc...
Najgora su mi jela kad kuhar, kao slucajno i spontano nesto ofrlje pogrjesi u formi, pa ispadne debeli cosak ili pregori.
9 grama soli, kako to izmjeriti,ko’da je droga
dva dana praviš ovu pizzu, da bi pojeo za pet minuta... yebbada
Pica kaprićoza-inat minđuhana.
Za prave pico-ljubce dugo je cekati tih 7 sati. Uz ove sve sastojke doda se i kasika meda da bi pica bila "crispy" i da bi hrskala kad se jede. A sav ovaj proces se moze skratiti na sat vremene uz 10 minuta pecenja u pecnici zagrijanoj 500 stepeni Farenhajtovih.
@Spectatorr vidi se da si pravi pic-majstor...
pivski kvasac? auuuu, znači ni tijesto pice nije halalno 😅