Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi smo zeljni i gladni ovako lijepih reportaza i pozitvnih vijesti iz nase predivne domovine.
"Dolaskom komunističke vlasti 1946. godine srušena je prva crkva i samostan, a preostali trapisti nastavili su živjeti u samostanu u okviru kojeg je i crkva sagrađena 1925. godine", rekao je pater Franjo za AA. Ogroman trud i rad trapista, na najbrutalniji način je uništen isključivo iz ideoloških razloga. "Ovdje je komunistička mladež spalila 20.000 rukom pisanih knjiga. Uz to trapistima je sva imovina oduzeta, a radi se o preko četiri miliona kvadratnih metra obradivog zemljišta i šume. Oduzeto je sve osim crkve, dijela samostana i vrta“, dodaje pater Franjo.
@meth X Priznajem da je ovo prvi konkretan primjer za koji sam saznao da je Katolička crkva imala problema u komunizmu na prostorima bivše države. Vjerovatno sam neupućen. Inače, imam dojam da je SPC imala daleko više problema u odnosu na Katoličku crkvu.
nismo ni svjesni koliko toga interesantnog i lijepoj u ovoj bih a mi samo znamo za bosnjak, srbin i hrvat. u cemu je stos? u "nama" ili u "njima"?
Ako pisete "svestenici" a ne "svecenici" onda napisite i "decenijama" a ne desetljecima...
Njihov sir mi je najljepsi od svih koje sam ikada probala... inace nisam neki ljubitelj sira, ali o njihovom siru sam postala zavisna :)))
Ljubice moja, falis i ti meni :( ali ovih dana sam bas u frci i na poslu i privatno, stislo sa svih strana ;) nadam se da cemo se uskoro opet malo popricati :))) dijalog s tobom mi popravi dan :-*** a sad odoh... :(
A tek vas dvije meni, da ne spominjem.
..........samo na pažnju...........radi se o banjalučkim svećenicima.................
Mnogo nekulture na ovim Kliks komentarima. Tačnije, mislim da je "nekultura" blaži naziv za ovo. Valjalo bi da uvedu odobravanje komentara kao na blic.rs.
Dragane, ako ste očekivali normalnu komunikaciju na komentarima, predlažem da se odjavite i samo čitate vijesti. Svako dobro!
...ne udaraj na klixov profit :)...uostalom, mene suze obliju od količine autohtone, nepatvorene gluposti na ovom portalu :)...neka nama klixa, živ bio, makar se šimići obogatili na tolerosanju mržnje :)...ni prvi, ni zadnji :) p.s. admine, oš mi složit ban?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
oo balijanderiiiiiiii
A trapist pivo?
Valjda je Banjalučka pivara (Nektar pivo) nastala od njihovih pionirskih nastojanja.
...usput, dragi klixe, da vas educiram...trapist, odnosno njegova receptura, je francuski brend...
Jest, tako piše na Vikipediji. :-) A vjerovatno na nekom pouzdanijem izvoru.
...morebit...ja sam se obrazovao i prije interneta...a ovi danas ni sa njim :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cuvaju tajnu pravljenja sira trapista? Pa moja mama to vec godinama pravi hahahaah.
JAH, A TI NE ZNAŠ NI LIMUNADU :((
Haha
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
oni cuvaju u glavi da bi nekom zavrsilo u guzici :d SUPER .....
a cuvaju li u glavi i pedofiliju?
haha
Prva normalna reportaža Anadolije.
jel kacavenda izmislio recept za sir.... ili mozda nema kad od napastovanja djecaka..
Problemi dosli sa komunistima a nisu sa Brandenburgovcima kojima je samostan bio kasarna i stab.
...sir, boli gava :)