Komentari (209)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja najviše volim mladu piletinu.
krstas jesu li vas tako preci ucili da se hranite? kod turaka toga nije bilo
KRSTAS..bolja je ipak janjetina, pa jedno Sarajevsko.. svinjsko meso smrdi, ja ga vise ne jedem fui kaka.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
ne znam ko to za bajram bajramske poslastice miješa s alkoholom. prilikom obilježavanja bajrama ne pije se alkohol, ne lupajte gluposti.
1. Tufahija (desert broj jedan na svijetu) 2. Ruzice 3. hurmasice-klasove
Janjeća kapama Sastojci: 850 g mladog janjećeg mesa, 100 g masnoće, 100 g crnog luka, 50 g brašna, 5 g aleve paprike, so, 500 g mladog luka, 1,25 kg špinata, 25 ml kiselog mlijeka Priprema: Crni luk očistite i isijecite na kockice. Prodinstajte ga na malo masnoće. Janjeće meso operite i isijecite na jednake komade, posolite, uvaljajte u brašno, pa ga pecite na polovini masnoće u odvojenoj posudi, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Potom meso i dinstani luk pomiješajte, dodajte alevu papriku i još malo dinstajte. Mladi luk izrezan na krupne komade dodajte mesu. Kada luk omekša, dodajte i očišćeni i dobro oprani špinat. Sve skupa izmiješajte i zalijte vodom ili temeljcem, toliko da pokrije pripremljenu mješavinu (kapamu). Poklopite i nastavite kuhati. Kapama je kuhana kada meso i povrće potpuno omekšaju. Servirajte uz dodatak kiselog mlijeka.
Malo usko regionalno orjentisan clanak. Kao i sve na ovom portalu. Sto ste mijenjali ime kada samo o nama lokalno pisete
Baklava se pravi sa orasima, sve ostale novotarije su smijesne. Cestitke klixu na clanku, nije prepisan (valjda).
bozemesacuvaj lelo, cuj klix prepiso clanak :-))
nisam nikada probala tu sa pistacijama, u mojoj porodici se uvijek pravila baklava sa orasima. tako je pravila i moja nena i pranena. ukusi su razliciti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nema vise Sarajlija,ima PAPAKA PUN GRAD
Nazalost,nije samo Sarajevo puno papaka.
Znaci voda na usta kad vidjoh jela, samo da hoce iftar da maznem koji hurmadzek.
A poslije inzulin
Za svinjoljubce koji vise na Klix-u a ponose se hrišćanstvom/krščanstvom: "The pig, because it divides the hoof but does not chew the cud, it is unclean for you. You shall not eat any of their flesh nor touch their carcasses." http://biblehub.com/deuteronomy/14-8.htm
to ti lafo razumio to
jah.... eto svi odjednom postali veliki strucnjaci za kurane i biblije... neznam odkud u ovoj nasoj Bosni toliki nered, kriminal, sirotinja i nepravda kad svi tako postuju te svete knjige....
pa dobro ba koliko traju ti Ramazani,Bajrami?? od sredina juna se slavi i posti a evo za koji dan će avgust. Nema efikasne države kad se ništa ne radi već samo ždere, slavi i posti.
Jeni ba više tulumba, već tuLJumba budite moderni :D hoćeš ramazaniju da kupiš u Sarajevu, pa prije njih nađeš nego somune rofl
Gdje je najbolja baklava (kupovna) u gradu?
U Egiptu.
Mmmmmmmmmm, kolaci...
Nema do fritula, ovo je sve natopljeno masti...
Tufaia