Prilično neobične navike
63

Srbijanska voditeljica Sanja Marinković otkrila kako održava fit liniju: 15 godina nije jela žumance

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanska voditeljica Sanja Marinković (49) u emisiji "Praktična žena" govorila je o svojoj dijeti koju praktikuje više od deceniju, a koja je zaslužna za njen fit izgled.

Marinković je i ranije govorila koliko vodi računa o svom izgledu, a ovaj put je u emisiji "Praktična žena" na Prvoj TV otkrila kako se zarad fit linije pridržava skoro rigorozne dijete.

"Volim pravilnu ishranu i sve manje jedem meso. Poslušala sam neke mudrije od mene, i uglavnom jedem sirovu hranu. Zapravo ne jedem ništa", kazala je voditeljica uz smijeh.

Prisjetila se da je prije 15 godina u restoranu naručila glavno jelo, kazavši da to uopšte ne radi: "Ne naručujem i ne jedem glavna jela, radije naručim malo startera".

"I nije to odricanje, ja u tome uživam, našla sam neki sistem koji mi odgovara. Treniram, ujutru ne jedem ništa, popijem samo sok, poslije kafu i oko 13 sati prvi put unesem hranu", otkrila je.

Podijelila je još jednu neobičnu praksu vezanu za svoju ishranu: "Moram da kažem da već deset, petnaest godina ne jedem žumance, jedem samo bjelance. Unesem tako samo protein, žumance sam skroz izbacila. I kad pravim kajganu, pravim je samo od bjelanaca".

Govoreći dalje o svojim navikama ispričala je i kako kafu umjesto šećera sladi medom.