Isprobajte i vi
44

Ovaj napitak za detoksikaciju ubrzava metabolizam i pomaže u gubitku viška kilograma

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Napici za detoksikaciju, prožeti mješavinom prirodnih sastojaka poput voća, povrća, bilja i začina, stekli su popularnost zbog svojih uočenih zdravstvenih prednosti.

Neki zagovornici sugeriraju da specifična pića za detoksikaciju mogu pomoći u jačanju metabolizma, čišćenju crijeva i uklanjanju viška kilograma.

Zeleni čaj je poznat po svom potencijalu da poboljša metabolizam, očisti crijeva i doprinese gubitku težine, što ga čini popularnim izborom u napicima za detoksikaciju. Bogat antioksidansima i kofeinom, zeleni čaj je povezan s povećanjem brzine metabolizma, što može pomoći u efikasnijem sagorijevanju kalorija.

Štaviše, vjeruje se da katehini u zelenom čaju promoviraju zdravlje probave umirujući crijeva i podržavajući prirodne procese detoksikacije u tijelu. Kombinacija ovih faktora čini zeleni čaj blagotvornom komponentom u napitcima za detoksikaciju koji su dizajnirani da pospješuju metabolizam, poboljšaju funkciju crijeva i pomognu u gubitku težine kada se uključe u uravnotežen i zdrav način života.

Zeleni čaj sadrži antioksidante koji mogu pomoći u zaštiti od oštećenja ćelija i upale. Također, može pomoći u jačanju metabolizma i promicanju gubitka težine.

Zeleni čaj sadrži velike količine moćnih antioksidanata zvanih katehini, za koje je poznato da imaju brojne pozitivne učinke na probavni sistem koji pomažu u sprječavanju nadimanja. Studije pokazuju da ovi katehini pomažu u smanjenju upale u crijevima i čak mogu inhibirati rast štetnih bakterija u crijevima.