Ko je u pravu?
13

Fitness trenerica požalila se na ponašanje muškarca u teretani, nisu svi na njenoj strani

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Instruktorica fitnessa podijelila je na svom TikToku video u kojem je muškarac odmjerava u teretani kako bi ukazala na problem s kojim se, prema njenim riječima, mnoge žene suočavaju.

Naime, Charlie, britanska fitness trenerica koja na internetu objavljuje vježbe i korisne savjete za teretanu, snimala je video o dizanju šipke kad joj je iza leđa prišao muškarac i ispustio težak uteg odmah iza nje. To joj je smetalo za nastavak vježbanja, što mu je pokušala reći.

@fitwithchaz

disclaimer: the gym is absolutely everyones space, i never mind people walking in and out of videos - i had been using the bar in this rack and he had seen me training there so he absolutely knew what he was doing take this as your reminder to be kind to others and take up the space you deserve 💛

♬ original sound - CHARLIE | Fitness & Wellness

Međutim, on ju je ignorirao iako nije koristio slušalice i morao ju je čuti. Na kraju je odlučila sama pomaknuti uteg i nastaviti dalje, ali on se vratio i buljio u nju. Charlie je odlučila podijeliti video na TikToku kako bi ukazala na čest problem: muškarce koji zastrašuju žene u teretanama.

"Teretana je zajednički prostor, nikad mi ne smetaju ljudi koji se ubace u videima. Koristila sam šipku i on me vidio kako treniram, apsolutno je znao što radi. Neka vam ovo bude podsjetnik da budete ljubazni prema drugima", napisala je uz video.

Međutim, njena objava izazvala je podijeljene reakcije.

"Zbog ovog ne idem u teretanu", "Jednom sam vježbala s utezima i tip je hladno došao i uzeo mi ih iz ruku", "Čista mizoginija", "Ovo me toliko ljuti. Bravo za tebe što si mu odgurnula uteg", "Namjerno te provocirao", neki su od komentara žena.

Ipak, (neki) muškarci se nisu složili.

"Teretana nije tvoje vlasništvo", "Praviš scene i snimaš videa u teretani. On je naš heroj", "Nisi uopće u formi da snimaš videa o vježbanju", pisali su ispod snimke koja je skupila više od pet miliona pregleda.