lifestyle
0

Filmski festival u Cannesu bez zabave za Nicole

Klix.ba
Nicole Kidman se neće baš previše zabavljati na filmskom festivalu u Cannesu jer joj šefovi studija koji je producirao njen novi film ne mogu prirediti zabavu.

Dugoočekivani dolazak glumice Nicole Kidman na filmski festival u Cannesu će biti donekle pokvaren zbog finansijskih teškoća – što znači da neće biti zabave povodom njenog novog filma Dogville. Nicole je u Cannes doputovala kako bi promovisala film kojeg je režirao Danac Lars Von Trier, koji će zapravo biti prvi od tri na kojim će njih dvoje surađivati.

Međutim, uprkos činjenici da je Nicole glumila u filmu za honorar znatno manji od uobičajenog honorara kojeg prima ova vrhunska glumica, morat će zaboraviti i na zabavu koja obično prati promovisanje filma. Šefovi studija Zentropa kažu da su privatni avion kojim je Nicole doputovala u Cannes i hotel koji košta 3,750 dolara za jednu noć bili malo previše za njih. Izvor iz Zentrope je za tabloid Daily Mirror izjavio sljedeće: "Ovo je bila teška godina za nas – morali smo otpustiti neke ljude i smanjiti troškove. Inače ne propuštamo priređivanje zabava, ali Nicole je trebalo dovesti u Cannes i to nas je dovoljno koštalo."

Nicole je na press konferenciji u Cannesu usput izjavila da ne namjerava biti glumica cijelog života i da namjerava usporiti sa svojom karijerom ako sretne muškarca u kojeg će se zaljubiti. Nakon okončanog braka sa Tomom Cruisom, Nicole je intenzivno radila, no čini se da je sada konačno prešla preko toga i da je spremna nastaviti svoj život i to bez Toma. Organizatori festivala u Cannesu su pažljivo isplanirali premijeru ovog filma kako se Nicolino prisustvo na crvenom tepihu ne bi poklopilo sa Penelopom Cruz, sadašnjom djevojkom njenog bivšeg muža, koja je također gošća na festivalu. Između premijere Penelopinog filma Fanfan La Tulipe i Nicolinog Dogvillea je prošlo pet dana.

Međutim, Fanfan La Tulipe je jadno prošao kod kritičara. Čini se da je trenutno 1:0 za Nicole.