PROMO
0

Dr. Emir Mahmutbegović objasnio sve o prenatalnom ispitivanju i Nifty testu

Sponzorirani članak
Danas je NIFTY by GenePlanet organizovao Facebook live sa dr. Emirom Mahmutbegovićem koji je kao gost objasnio sve o prenatalnom testiranju i zašto je važno i relevantno za sve trudnice da osiguraju što bezbrižniju trudnoću provjeravanjem i poznavanjem zdravlja i dobrobiti svoje bebe.

"Kako mogu znati da je moja beba zdrava? Koje prenatalne testove odabrati u trudnoći? Koja je razlika između NIFTY testa i nuhalnog prozirnog skeniranja? Koliko su pouzdani ti testovi? Šta učiniti ako su rezultati NIFTY-a pozitivni?", sve ovo i još mnogo više bila su pitanja koja su postavljale buduće mame, a na koja je odgovarao dr. Emir Mahmutbegović.

Naglasio je važnost prenatalnog testiranja i redovnog praćenja trudnoće te objasnio šta je zapravo NIFTY test.

Također je objasnio razliku između NIPT metode i NIFTY testa i preporučio da se NIFTY test uradi u trudnoći.

Emisiju uživo možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/108525640837172/videos/536563540870634

Dr. Emir Mahmutbegović je ljekar specijalista akušerstva i ginekologije te doktor humane/medicinske genetike.

"Svaki put kad preporučim neinvazivno prenatalno testiranje, svojim pacijentima preporučujem test NIFTY by GenePlanet, jer iskreno mogu reći da mu vjerujem. S više od 6.000.000 uzoraka obrađenih širom svijeta, to je najčešće napravljen test ove vrste. Ima stopu detekcije od više od 99% i stopu lažno pozitivnih od samo 0,12%. Za mene to znači da se manji broj mojih pacijentica mora podvrgavati nepotrebnim invazivnim dijagnostičkim postupcima", kazao je dr. Mahmutbegović.

Svi sudionici live emisije na Facebooku dobili su posebni promotivni kod za popust od 10% na NIFTY Plus test, a jedna od budućih majki dobit će i besplatan NIFTY Plus test!