Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno kad i iz pastete iskacu anoreksicne manekenke,a na televiziji debilni crtani filmovi i guzovi i sisurine od kojekavih nakarada koje sebe nazivaju starletama.
pa naravno kada su po cijeli dan ispred TV ili računara kada djeci masiraju mozak po cijeli dan... prije iz škole zadaća na teren lopta trka frka dodzes kuci pred mrak kupanje crtani do devet spavaš ko svi sretni ne znam jesam li gledao TV 20min dnevno...
I ti crtani koje smo gledali bili su pretezno strumfovi, cipelici, leteci medvjedici, tom & jerry itd...btw ne odgajaju samo mame klince, jednako su zasluzni i ocevi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
boze mili ....... sta se to moze usaditi u malu glavicu da budes nezadovoljan sam sa sobom ili tijelom.............roditelje treba na prevaspitavanje slati.........sta radimo od svoje djece..........od svoje buducnost...........u sta cemo se pretvoriti za stotinjak godina......
nes nisam optimista.......hvala bogu pa necu dozivjeti
Oprosti ali ne slijedimo svi mi roditelji danasnje trendove. Kod nas je TV ugasen po cijeli dan, dijete apsolutno i ne trazi da se pali nit ju zanima. Kad i gleda crtani gleda letece medvjedice ili mumijeve. Ono sto sam i ja gledala. Ali tesko je i biti roditelj danas. Jer izvedem dijete u park sa drugom djecombda se igra. Tu je uvijek bar troje djece koji telefon nosaju i sve znaju. Psovke, bezobrazluk, pjesme kvazi turbo folk pjevaca koji promoviraju blud.
Ako ima neki zgodni tata ja bih rado sa njim isla u park da se igramo sa njegovom djecicom , obozavam djecu ;)$
U vrijeme mog djetinjstva (a davno to biješe), rijetkost je bila vidjeti gojazno dijete, a zašto? Zato što smo većinu našeg vremena provodili vani, igrajući se...samim tim smo i održavali kondiciju...Danas, djeca sjede uz kompjutere, telefone, televizore i slična sranja, dok su roditelji zauzeti svim drugim, osim sopstvenim djetetom. Odatle i gojaznost, a odatle i sami komplexxi kod djece jer imaju pristup internetu i tv-u i gledaju anorexičarke koje se promoviraju kao nešto što je općeprihvatljivo! Elem, sve je otišlo u Honduras!
Nedime dragi, šta nam ovo rade
Nedime dragi, šta nam ovo rade
lijepi degenek.sipka je iz raja izasla ;-)
Mi smo toliko glupi da je to uzas. Imamo vrlo upitna pravila ljepote i izgleda... Pa se tako smatra da djevojka ne smije imati dlakave noge,iako je de facto rodjena sa dlakama.Kazu lici na muskarca ?? Muskarac se ne smije depilirati,jer lici na zenu ? Muskarac ne moze nositi stikle,jer je to zenski dio obuce,iako ja nigdje nisam nasao zakonik ili pravilnik,pisano ili nepisano pravilo da su stikle za zene .. Muskarac ne smije ici u beauty centar,to je za zene kazu.. Djevojka mora biti seksi i mora biti "bomba" Djevojka mora biti utegnuta... Tako se ljudi pocnu meni cuditi i buljiti u mene jer nosim razlicite carape i imam obrijanu jednu obrvu.Valjda su nauceni da ko god nosi razlicite carape on je sa marsa... Citav vijek,od vrtica pa do fakulteta ucimo ljude da zivot se sastoji od dvije boje,crne i bijele.. I onda takav intelektualac dovodi u pitanje mene i moje carape... Svasta !!!!!
Vid Mimice sto se gura =) Ama nosicu ja,nego cisto analiziram objektivno =)
Ado ti si ovdje na komentarima samo zato sto je gužva na Jagomiru :)
Djecu tove i govore mashala. Kad krenu u školu sa 8 godina , okrutni vrsnjaci ih počnu zadirkivati. Uz sve moguće deformisane medije ovo je očekivani rezultat.
A kakve bi psihoze tek imala djeca da svaki dan čitaju komentare na klixu!
Treba djecu ohrabrivati dok lopatas hranu u njihovo "maleno" zdrijelo. Ne daj boze reci djetetu da smrsa
_"Neke od ispitanih djevojčica su za svoje nesigurnosti krivile pritisak medija kako bi trebale izgledati na određen način, kao i životne navike svojih roditelja, posebno majki." Djevojčica od 8 godina krivi medije za svoj izgled? :)))) Svašta! :)))) Djevojčica ako je nezadovoljna svojim bucmastim izgledom, neka krivi svoje roditelje, prvenstveno svoju mamu koja svako malo zbog debljine ide na dijetu. Dijete to samo preslikava na sebe, kopirajući svoju mamu. Da nije tako, ne bi ona bila nezadovoljna svojim izgledom. Malo njih je u tom uzrastu svjesno svoje pretilosti.
Pitanje: a sta je sa djecacima?? Valjda i oni nisu zadovoljni sa njihovim tijelom. Zasto djevojcice nisu zadovolne sa tijelom? jer nisu mrsave. Zasto djecaci nisu zadovoljni sa tijelom? jer nisu nabildane muskarcine sa misicima na misicima
5% djevojcica i 3% djecaka vec sa osam godina. Kod curica je vjerovatno izrazenije zbog same cinjenice sto je i sam pritisak fizickog izgleda na zene veci, vise se ocekuje. Igracke su pretezno tipa lutkica Barbie (uz danasnje lutke cak i Barbie izleda kao beba), bajke tipa udaja prekrasne princeze za bogatog prekrasnog princa.... pitaj curice predskolske dobi, hrpa njih kad odraste zeli biti princeza ili tome slicno. Od rodjenja im se servira sve to, mislim da to puno govori o drustvu.
Ovo me podsjeti na nedavni događaj... Naime, zatičem petogodišnju kćerkicu moje prijateljice (inače prava mršavica) kako radi trbušnjake. Ja kao ne znam šta radi pa je pitam šta radi, a ona mrtva ozbiljna:"Ladim tubusnjake, vidis li kojiki su mi saufici!" Umrla sam od smijeha, mada kad bolje razmislim uopće nije smješno... Djeci se već u ranom djetinjstvu serviraju "standardi ljepote" koje oni usvajaju kroz razne animirane serije, igrice i sl.
Djevojcice na aparatima!
hahaha oj ti si neki aparat majstor :D
odmori comi malo tiite ti , zar ne vidis kakve su ovde teme ,zar vec poslije pete pive moras da pravis budalu od sebe
Odgoj!!!!!! Ako neko misli da njegovo dijete odgaja TV, ulica, škola, policija....i ostali a ne roditelji taj ima problem koji onda svaljuje na sve one sa kojim je dijete imalo kontakt u životu.
ne ne ja ne smijem gledat gole pjevačice da se ne bi neka džemilamna iskompleksirala - to što njena materešina gleda u smartphone umjesto da je odgaja to je očito moj problem