lifestyle
0

Cyber sex je prevara?

Klix.ba
Najnovija američka istraživanja su pokazala da je sve veći broj osoba koje su već uplovile u bračne vode, a za seksualnim uzbuđenjima češto tragaju na chatu.

Više nema potrebe za iskradanjem i skrivanjem po motelima - dovoljno je samo upaliti kompjuter i flertovati, čak i dok se partner nalazi u istoj sobi.

Većina tih ljudi smatra da ne radi ništa loše, dok se njihovi partneri osjećaju prevareno iako se radi samo o virtualnoj nevjeri koja isključuje bilo kakav fizički kontakt. Od ukupno 86 ispitanih, većina tvrdi da vole svog bračnog partnera. Iskušenja koja im pruža anonimnost interneta su ipak, izgleda, prevelika za one željne erotičnih iskustava.

Kao razlozi navedeni za upražnjavanje cyber sexa su uglavnom nedostatak seksa u vezi, nezainteresiranost partnera, ali i želja za zabavom i promjenama.

Studija je pokazala da većina tih "veza" počne kao prijateljski razgovor na chatu prije nego što preraste u nešto ozbiljno. Trećina ispitanih je učinila i sljedeći korak i upoznala osobu s kojom je ostvarila kontakt. Samo dva takva susreta nisu završila pravom ljubavnom vezom.

Posebno je zanimljiv jedan slučaj gdje je muškarac imao ukupno 13 veza sa ženama koje je upoznao preko interneta.