Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hvala ti mama
@Akon zahvaljujes tvojoj ili mojoj? :-) :-)
@eva711 nisam plašljiv , bio sam opravdano odsutan :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ok...a kako se onda objasnjava razlika izmedju sestara i brace (po inteligenciji) ? ako se iskljucivo naslijedjuje to od majke? (mozda sa majcine strane..) ali i to mi je sumnjivo
Vecina zena je oko 100 .. muskarci su najmanje u sredini.. i rasuti su na dvije strane.. ili bas glupi.. ili nadareni.. ovo s prenosenjem gena preko majke i nema smisla.. inteligencija nema svoj gen.. to je najvjerovatnije skupina faktora..
@<!-- moj IQ je kao 105 ali haj ga znaj ako je to tacno.. joj, dobro si to zapazio - mislim da si upravu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dakle Anstajn, Telstra, Edison i ostali naslijedili inteligenciju od mama. Ko sisa tate. Pretjerase.
Inteligencija se "naslijedjuje" od odgajatelja. Ako je onaj ko odgaja dijete inteligentan i odgojen, i pritom se potrudi da to prenese na dijete, velike su sanse da ce i ono bit takvo. Mozda oni pravi geni igraju ulogu, ali ne veliku kao okruzenje u kojem dijete raste. Kod nas se kaze, samo nek nije na cacu 😂
Tako znaci. Grudi na oca, a inteligencija na mater. Ma bravo!
Pa po ovome onda mozemo da konstatujemo da prirodne plavuse nisu bas toliko ni glupe, kao sto se smatraju. Inace skandinavise drzave poput Norveske, Svedske, Danske i Finske nebi bile tako razvijene 😀.
sasvim logicno !!!!!
Mozda kod samohranih a ja nevjerujem da nista ne naslijede od tata ili baba
...fala ti mati sto me rodi !!!
@Dr.Baltazar ..ma jok ba , ja sam dijete iz epruvete :))
Nije sve do majke nego je 66% do majke 33% do oca, ako ćemo uprostiti stvari, iako su dosta kompliciranije.
Mirzeta, mamicu li ti glupu u kokošinjcu!
-- za svoju inteligenciju zahvačlite svojoj mami EEEh odavno sam u ovo vjerovao. Koliko sam samo puta kad ispadnem glup pred svima uzviknuo: UDRI ME MAJKO po glavi bilo čime, nabolje nekim tupim predmetom !
@plaq dusa draga ...nasmijao si me sada malo
glupost, al bas glupost!