Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Informisanost o sastavu i porijeklu namirnica i svakodnevno spremanje hrane od istih,cini da su te tablete stvarno bacanje novca. A s druge strane, ako se jede smece ili "bilo sta", tablete ne mogu to nadomjestiti. Isto vrijedi i za dojilje,SAMO zdrava ishrana i dovoljno vode.
Da nisam procitao komentare ne bi ni znao kakvih sve nadrieksperata imamo na klixu..kakve samo neutemeljene gluposti valjaju da Bog sacuva.
kakav apsurd od teksta..totalno neutemeljeno.Svako ko je iole nacitan,trebao bi znati koliko je omega vazna za razvoj mozga kod bebe, d vit za razvoj kostiju, a folnoj kis da ne govorim. na zapadu, u gotovo svakoj namirnici koja se nudi za kupovinu sadrzana je folna kiselina i jasno je da tim trudnicama ne treba dopuna kao u nekim drugim siromasnijim zemljama. a i u velikoj smo zabuni ako mislimo da mozemo unijeti sve u sebe putem prirodnih namirnica.Postoje validne studije koje ne govore u prilog tome. preporucene dnevne doze su mnogo vece od onoga sto je nama na dohvat ruke
ja ih pijem...o viška glava ne boli
svi ti suplementi su bacanje para. iz živog - živo. vitamini bez enzima su beskorisni, a enzimi se ne mogu vještački proizvesti.
vitamin se ne može metabolisati u ćeliji bez enzima. tijelo je, u nedostatku unosa iz prirodnih izvora, tj. svježe, nepasterizovane hrane, sposobno neko vrijeme nadomještati njihov manjak, ali dugoročno to iscrpljuje biološki potencijal organizma i vodi ka bolesti i prijevremenoj smrti. kašika meda dnevno je bolja i jeftinija opcija od bilo kog vitaminskog suplementa.
Samo zdrava hrana.
mlijeko,sir, kajmak, žara,voće, povrće, jaja, meso friško zaklano,voda...kakve tablete, gluho bilo
ima pijac. sira i kajmaka uvijek ima.@Tarzanbegovic
u mojoj familiji svi kuhaju...malu djecu učimo svemu...i idemo zajedno na pijac da ih naučimo kako treba kupovati...nije to ono - odeš za prvu tezgu i što prije da pobjegneš s pijaca..učim ih da prvo pogledaju osobu koja prodaje, jel' čista, kako se ponaša, obavezno da pogledaju nokte... možda pretjeravam, ali kod mene je tako.@Tarzanbegovic