Zanimljiva snimka
6

Tata pokazao kako izgleda hitni carski rez, video skupio preko dva miliona pregleda

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hitni carski rez ponekad je najsigurniji način zaštite bebe i majke, a video u kojem je jedan otac pokazao kako to zapravo izgleda, skupio je dva miliona pregleda.

Naime, supruga Aarona Murphyja završila je na hitnom carskom rezu jer je njezina beba bila životno ugrožena, što je mama prepoznala po tome što nije osjećala kretanje djeteta u svom trbuhu. Murphy je također bio prisutan u operacijskoj sali pa je mobitelom snimio kako je izgledao postupak rođenja njihove kćerkice.

Beba je rođena s pupčanom vrpcom omotanom oko vrata. Nije disala pa ju je liječnički tim utoplio i spojio je na kisik. Čim je zaplakala, beba je predana mami.

@murphslife

We just had our baby ❤️🙏🏻

♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) - Instrumental - Lesfm & Olexy

Tata Aaron otkrio je i da su joj dali ime Sisa te da je prebačena na odjel neonatalne intenzivne njege, odnosno u inkubator, kako bi se oporavila.

Hitni carski rez obično se izvodi kada dođe do prijevremenog ljuštenja posteljice, kod prolapsa pupkovine, ako beba ne prima dovoljno kisika, ako porođaj ne napreduje unatoč svim naporima, ako dođe do obilnog vaginalnog krvarenja tijekom porođaja ili ako postoji neki drugi medicinski razlog.