Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čitao sam o ovome, super stvar. Finske trudnice mogu birati između kutije i 140 eura, i 99% ih izabere kutiju jer u njoj dobiju hrpu odjeće, skafanderčića, siperčića, toplomjer, makazice, paket pelena, onu gumenu stvar za glođanje... Samo kladim se da bi većini naših fancy modernih mama bilo ispod časti da im dijete spava u kartonskoj kutiji dok je eto u bogatoj Finskoj to sasvim normalno.
Ma kod nas to mora bit krevetic od punog drveta, hrastovina, madrac od 45cm, vunena deka, jer gdje ce pobogu dijete u paketic za obucu, da nazebe.
@thea ajd nek se u besici okrene na stomak ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ja vise volim procitati komentare nego vijest :)
evo meni se mala upravo usrala na ovu vijest.....
finska kutija za bebe http://www.austere.co/wp-content/uploads/2014/07/finland-baby-box-nice-500x333.jpg
da mi je neko ovo rekao prije 8 mj nasmijala bih se grohotom, ali sada mi je ovo super. ja sam krevetic platila 600KM narudba po mjeri i beba nije 3 puta u njemu zaspala, bukvalno. spava sa mnom od rodjenja i jos uvijek. moj savjet svim buducim mamama je da ne kupuju krevetice to je bacanje novca posebno ako su ekstremno brizne i osjetljive na bebino kenkanje a da ne govorim na plac. lijep pozdrav
Il' je...utjesna nagrada - brexit paket. :)
"Nakon upotrebe kutija za bebe smrtnost je drastično smanjena i sa 65 na hiljadu bebu smanjena je na 2,26 na hiljadu novorođenčadi." Wtf sta ovaj napisa
Ma napredovala medicina, nije do krevetica, ja spavo na podu pa evo me normalan...vsie manje...
Sa 65 mrtvih beba na svakih 1000 rodjenih beba, upotrebom kutije smrtnost je spala na 2.26 mrtvih beba na 1000 rodjenih beba. Ilitiga sa 65 promila na 2.26 promila, ako ti je tako lakse.
Ka'e. Kako ide ljudino, moRe l' se ležati
vec su počeli da šparaju...
Cudi me da Britanci hoce bilo sta sto je iz Eu koliko je mrze.
Čudno je to da Britanija ima tako visoku stopu novorođenačke smrtnosti (što inače predstavlja inidkator kvaliteta zdravstvene zaštite jedne države).
Mene vise cudi da hoce bilo sta iz EU.
Imaju nizu nego mi. 4.19/1000 naspram nasih 7.6/1000. Smrtnost novorodjencadi je generalno niska u Europi, i oni ganjaju da te brojke skinu do 0. '60-ih godina su imali oko 20/1000.
Britanija:"Hvala što ste glasali za izlazak iz EU i uništili sebi budućnost. Za poklon, evo vašoj djeci kutija, svakako će provesti cijeli život u njoj."
@DanteX bice im bolje van eu..ovo je nacin da proslave...slave zivot ;)
Kod nas bi povecali akcizu na naftu i duhan
nikad cula za ovu pricu sa krevetcima...bravo britanci i finci
a sejdić?
@MinayashiNakitu ah da. i sejdic takodjer. pardon. :p
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A kutije za odrasle?